Robbert-Jan van Duijn beste jonge bestuurder?

Het journalistieke platform 'Binnenlands Bestuur' heeft wethouder Robbert-Jan van Duijn genomineerd voor de titel Beste Jonge Bestuurder van 2017."Dat is natuurlijk een hele eer en ik was echt verrast toen ik het hoorde," laat Van Duijn in een eerste reactie weten.

De andere twee kandidaten waar Van Duijn het tegen op moet nemen zijn gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland en wethouder van Utrecht, Lot van Hooijdonk. Bestuurders onder de 40 jaar worden in deze competitie als 'jong' beschouwd. 

De uiteindelijke winnaar wordt degene die de meeste publieksstemmen vergaart. Vanaf vandaag tot en met 15 januari kan er op de kandidaten gestemd worden. De bekendmaking is op donderdag 18 januari tijdens een evenement in het Provinciehuis van Noord-Brabant in 's Hertogenbosch.

Onafhankelijk
De genomineerden zijn uitgekozen door een onafhankelijk onderzoeksbureau in opdracht van Binnenlands Bestuur. Hiervoor zijn alle burgemeesters, wethouders, raadsleden, griffiers, gemeentesecretarissen, commissarissen van de Koning en leden van Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten gevraagd om deel te nemen aan een online onderzoek. De uitslag is voor de helft gebaseerd op de stemmen van de lezers van BB en voor de andere helft op de stemmen van de bestuurders.

Goede voorbeeld
Over de Aalsmeerse wethouder wordt in het juryrapport geschreven: "Met 23 jaar werd Van Duijn raadslid en zes jaar later begon hij als wethouder in Aalsmeer. Hij beet zich vast in diverse onderwerpen, waaronder burgerparticipatie. En daarin geeft hij zelf graag het goede voorbeeld, door als vrijwilliger actief aan de slag te gaan bij diverse activiteiten in de gemeente. Aan de onderhandelingstafel komt hij graag goed voorbereid ten dag. Hij heeft dan ook het talent ingewikkelde dossiers in korte tijd zich goed eigen te maken. In het bijzonder wordt zijn optreden bij kwesties rondom Schiphol gewaardeerd."

Heel speciaal
Zoals gezegd vindt Van Duijn het een eer om bij de nominaties te zitten. Of hij ook denkt er op 18 januari met de titel vandoor te gaan? "Geen idee, het zou wel heel leuk zijn. Maar dat ik bij de top drie zit vind ik al heel speciaal. En ik ben ook blij dat het Schipholdossier genoemd wordt. Dat is een dossier waar ik mij samen met de ambtelijke ondersteuning vol voor heb ingezet."

Wie een stem op de wethouder wil uitbrengen kan dat doen via deze link. Van Duijn zegt niet heel actief op stemmenjacht te gaan. "Ik heb het op mijn facebookpagina gezet met een linkje naar de site om te stemmen."

Foto's Arjen Vos

(afdvertentie)

 

3 Reacties

  • Marcel Bartels :

    Aalsmeer mag trots zijn; zowel op deze wethouder als op diens nominatie. Zo'n goeie heeft Aalsmeer lang niet gehad! Toch stelt zijn benoeming hem ook voor een groot dilemma: Tegelijk met de uitslag van deze verkiezing op 18 januari in Den Bosch vindt in Uithoorn de uitslag en toewijzing plaats van compensatiegelden voor Schiphol overlast... De wethouder is ook direct betrokken bij de projecten die hiervoor in aanmerking komen. Benieuwd óf en bij welke gebeurtenis de wethouder in de prijzen valt!

Add a Comment