Robbert-Jan van Duijn geen 'Beste jonge bestuurder'

"Jammer dat ik het niet geworden ben, maar de nominatie was op zich al bijzonder." Dat was de reactie van wethouder Robbert-Jan van Duijn vanmiddag na de bekendmaking van de titel 'Beste jonge bestuurder van Nederland.' Winnaar werd evenals vorig jaar, Lot van Hooijdonk, wethouder in Utrecht. De tweede en derde plaats is niet bekend gemaakt.

In het Brabantse Provinciehuis in Den Bosch was het volgens Van Duijn een 'vreemde bijeenkomst'. "Vanwege de storm hadden veel mensen het niet op tijd gehaald. Zelf waren we om half elf vanmorgen vertrokken en kwamen door een gekantelde vrachtwagen bij Zaltbommel pas om half drie aan. De winnares en de andere genomineerde (Floor Vermeulen, red.) waren zelfs helemaal niet aanwezig zodat ik als enige op het podium stond." 

Kritiek
Dat gaf de CDA-lijsttrekker wel mooi de gelegenheid om nog een woordje te doen. "Er werd me gevraagd om zonder bescheidenheid te vertellen waarom ik de beste jonge bestuurder zou moeten zijn. Ik heb gezegd dat toen ik wethouder werd, er vanwege mijn leeftijd best wel kritiek kwam vanuit de oppositie. Ik heb me toen voorgenomen dat alle raadsvoorstellen die ik vanaf dat moment zou indienen, unaniem aangenomen zouden worden. Dat dit in vrijwel alle gevallen is gelukt maakt me het meest trots," aldus Van Duijn die in Den Bosch ook de Schipholkwestie nog aan de orde bracht.

Met een bos bloemen en een bijzondere herinnering keert Van Duijn later terug naar Aalsmeer. Er komen nog genoeg kansen, zo redeneert de wethouder: "Volgend jaar is Lot van Hooijdonk te oud voor de titel en ik kan nog negen jaar meedoen..."

Foto CDA

 

 

2 Reacties

  • Jacquesw Kesting :

    Robbert-Jan,

    Het zij zo, er komen nog spannende tijden voor jou en de partij het CDA .Het resultaat komt er, daar ben ik van overtuigd. Veel succes in je verdere loopbaan in de politiek en daar buiten.
    vr gr Jacques,






  • Ko Weststrate :

    Eén van de drie beste is een eervolle positie. Ik feliciteer Robbert-Jan hiermee van harte. Zijn doelstelling, voorstellen met algemene stemmen aanvaard te krijgen, valt uitsluitend te realiseren op basis van vertrouwen. Dat is een waardevol uitgangspunt voor het bereiken van goede resultaten. Ik ben als lid van het CDA en voorzitter van de afdeling Aalsmeer / Kudelstaart van het CDA blij dat Robbert-Jan de aanvoerder is van onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart a.s.

Add a Comment