VVD blij met snelle antwoorden rondom viaduct Hornweg

De vele aanrijdingen onder het viaduct van de Hornweg houdt ook de politiek bezig. Donderdag werden er vragen over de situatie gesteld in de raadsvergadering.

VVD-fractievoorzitter Robert van Rijn vroeg zich onder meer af hoe het toch mogelijk is dat er geen einde komt aan het grote aantal aanrijdingen onder het viaduct. Tevens werden vragen gesteld over de defecte verlichting, het onderhoud en het aanwezige zwerfafval bij deze brug.

Wethouder Robbert-Jan Van Duijn antwoordde op de vraag over de aanrijdingen dat de gemeente inmiddels met de provincie aan het onderzoeken is welke maatregelen nog meer nodig zijn om aanrijdingen te kunnen voorkomen. Verder werd toegezegd dat in week 46 de graffiti zal worden verwijderd en de stenen worden geborsteld. Tenslotte gaf de wethouder aan dat het probleem met de verlichting zo snel mogelijk wordt hersteld.

De VVD zegt in een persbericht blij te zijn met de antwoorden van de wethouder. “Al op vrijdagmorgen is de graffiti van het viaduct verwijderd. Wij zijn blij dat onze vragen zo voortvarend worden opgepakt,” aldus Van Rijn die ook zeer benieuwd zegt te zijn naar de inzichten vanuit het overleg met de Provincie over de aanrijdingen op deze plek.

Foto: Robert van Rijn, geflankeerd door Marjanne Vleghaar en Teun Treur luistert naar antwoorden. Foto Arjen Vos

(advertentie)

1 Reactie

  • c.buis :

    Hoe simpel kan het zijn;
    Plaats 150 m voor het viaduct een electrisch oog , en laat een stoplicht voor de tunnel op rood gaan en een slagboom,naar beneden komen.

Add a Comment