Weinig animo voor inloop nieuwe burgemeester

Enthouasiast hadden de vertegenwoordigers van de lokale partijen zich zaterdagmorgen geïnstalleerd in de Burgerzaal. De tafels geschikt, laptops open geklapt, koffie en koek erbij, laat maar komen het volk... Maar het volk kwam niet. Pas na een uur diende de eerste burger zich aan om zijn mening te geven over hoe het profiel van de nieuwe burgemeester er volgens hem uit moet zien.

De inloop was vooral bedoeld om mensen de kans te geven om over de nieuwe burgemeester te praten in plaats van een reactie op internet achter te laten. Dat was namelijk ook mogelijk geweest. Tot en met dit weekend hadden 130 mensen van die optie gebruik gemaakt. Dus om na zaterdag te concluderen dat Aalsmeer helemaal niet geïnteresseerd is in het proces, zou niet juist zijn.

April
De reacties worden gebruikt om tot een passende profielschets te komen waarna de vacature kan worden uitgezet. Wat dan volgt is een sollicitatieprocedure waarbij de Commissaris van de Koning de regie heeft. Het proces moet er uiteindelijk toe leiden dat er in april een nieuwe burgemeester benoemd kan worden. 

Bijna drie
In de twee uur durende openstelling van het gemeentehuis, bleef de teller uiteindelijk bij twee bezoekers steken. Bijna werden het er drie. Precies één minuut voor het verstrijken van de tijd stapte er nog een meisje binnen. De raadsleden veerden op en vroegen zich verwonderd af welke reactie het kind zou achterlaten. En bij welk tafeltje. "Kan ik hier ook naar de wc?" was haar vraag. Dat kon. Waarna de laptops werden ingeklapt en de politici van hun vrije zaterdagmiddag gebruik konden maken.

Foto's: de Burgerzaal bleef grotendeels leeg, vertegenwoordigers van de partijen met van links naar rechts Willem Kikkert (D66), René Martijn (AA) en Jelle Buisma (PvdA) nemen de gelegenheid om met elkaar nog wat zaken door te nemen. Tekst en foto's Arjen Vos

(advertentie)

 

6 Reacties

 • Nico Dames :

  Een stil protest:
  * U (de Gemeente) begreep/begrijpt de burger niet....
  * en de burger is het zat om u te moeten begrijpen.

  Boontje komt om zijn loontje.

 • Jan Tas :

  Een profielschets van de nieuwe Burgemeester; 130 reacties op internet. Wat schrijven die mensen? Een omschrijving van de ideale schoonzoon?
  Ik beperk mij op de keuze van een vrouw. Mijn inziens is de gemeenteraad dat wel verplicht na het vertrek van Jobke Vonk.
  Het gevolg van kinnesinne tussen de toenmalige partijen.


 • Gerard Zelen :

  Geen excuus
  Niemand zal er verder van wakker liggen, maar ik was er ook niet.
  Ik kan wel tientallen argumenten naar boven halen om mijn wegblijven te rechtvaardigen, maar dat is onzin.
  Elke gemiste kans, is er een.

 • Jacques Kesting :

  Heb geen twijfels ,wat een afgang uw wordt op u kwaliteit/kwantiteit afgerekend !!
  Hoe nu verder ,de landelijke politiek geeft geen goed voorbeeld , LOKALE- POLITIEK ga wel voor onze burgers aan het werk en loop niet weg en gebruik geen woorden die nergens op slaan maar dat hebben jullie geleerd van de landelijke politiek Nogmaals wat een afgang !!!!!

 • Jaap Maars :

  Verwonderlijk is het niet dat de opkomst nagenoeg nihil was. Daar de inwoner zelf de burgervader nog niet mag kiezen zal de animo niet toenemen. Ook het gekrakeel van zowel de landelijke al;s de gemeentelijke politici doet hier geen goed aan. Vermoedelijk zijn de Aalsmeerse en Kudelstaartse inwoners nog niet vergeten hoe de vorige burgemeester "weggejaagd" is. Een feit is ook dat onze dorpelingen niet snel ergens warm voor lopen. Ook op sportgebied niet. Een gemiddelde voetbalwedstrijd trekt slechts 200 toeschouwers terwijl de Bloemhof bij een handbalwedstrijd tegenwoordig maar voor driekwart gevuld is. En dan praten we zelfs nog over landelijk topniveau. Het vreemde is, dat zo iets wonderlijks als de Pramenrace wel vele duizenden toeschouwers trekt, zoals ik eerder al op deze site vermeldde.

Add a Comment