Allemaal driepunters voor plaatselijke voetbalclubs

De clubs in de regio kunnen tevreden terugkijken op het weekend. Zowel het zaterdag- en zondagteam van FC Aalsmeer als RKDES pakte de volle buit. Vooral in Kudelstaart was er eindelijk weer opgetogenheid na de nipte maar verdiende 1-0 overwinning op ASC. De derdeklasser zakte de laatste weken door drie nederlagen op rij steeds verder weg op de ranglijst, de driepunter zondag aan de Wim Kandreef kwam daarom als geroepen.

Een doelpunt vroeg in de wedstrijd van aanvaller Indy van Koert bleek na negentig minuten de beslissende treffer. Van Koert werd bij het belangrijke doelpunt via de zijkant goed bediend door vleugelspeler Jordy Vrolijk die bij RKDES voorlopig de voorkeur krijgt boven Maarten van Putten. De flankaanvaller, in het verleden veel waarde voor de rood zwarten, zit dit seizoen op de bank te verpieteren.

Debuut Lars Winters
Trainer Kiri Kalaitzis had tegen ASC spits Rick Verkuijl ingeruild voor Lars Winters (foto) die dit seizoen goed presteert in het tweede elftal. Opvallen deed Winters tijdens zijn competitiedebuut nog niet. Dat deed wel Roy Endhoven die zo als hersteld van een enkelblessure weer zijn opwachting maakte in de hoofdmacht en met zijn welbekende strijdlust RKDES op sleeptouw nam.

Vooral defensief speelde de thuisclub tegen de runner-up uit groep Q1 een sterk duel. De defensie gaf op een paar momenten na weinig weg. Een schot rakelings over, een knal op de bal en een redding van doelman Blokzijl hield RKDES op nul tegentreffers. Voorin misten  de Kudelstaarters meerdere kansen op uitbreiding van de score, in dat opzicht is de ploeg nog voor verbetering vatbaar.

Belangrijke winst dus voor RKDES dat klimt naar een vierde positie op de ranglijst. Met nog vijf duels voor de boeg, is het zaak om in deze halve competitie te eindigen bij de eerste zes positie. Dat betekent doorstroming naar de promotiepoule die vanaf half februari gespeeld gaat worden.

Tweede zege FCA Zondag
Voor het zondagteam van FC Aalsmeer zit kwalificatie voor de promotiegroep er waarschijnlijk niet in. De roodgroenen boekten zondag weliswaar bij Bernardus de tweede zege (1-0) op rij, de  afstand naar de top zes blijft groot. Maar wie weet, zeg nooit nooit. In deze klasse waar de onderlinge verschillen klein zijn en de geluksfactor een grote rol speelt zijn er wellicht nog kansen voor de formatie van trainer Marco Bragonje.

In Hazerswoude kwam de Aalsmeerse zege tegen het einde van de wedstrijd tot stand door een doelpunt van Karol Mirowski. De Poolse speler was vorige week tegen Graaf Willem II ook al trefzeker met drie goals. De nipte winst betekende de derde competitiezege voor FC Aalsmeer, opnieuw iets gestegen op de ranglijst naar positie elf.

Opvallende wedstrijd FCA Zaterdag
Eersteklasser FC Aalsmeer deed zaterdag goede zaken tegen Victoria. Door de 3-2 winstpartij tegen de hekkensluiter benaderen de roodgroenen nieuwe koploper sv Argon tot één punt. De ploeg van Cor van Garderen speelde een opvallende wedstrijd. In het grootste gedeelte van de eerste helft acteerden de Aalsmeerders matig met slordig spel en weinig kansen. De 0-1 achterstand na twaalf minuten spelen was dan ook terecht. De gelijkmaker acht minuten voor rust van Martin Campbell een enorme opsteker.

FC Aalsmeer kwam met een goed gevoel de kleedkamer uit voor het tweede bedrijf en de snelle 2-1 hielp daar sterk bij. Na een knal op doel van centrumspits Chelton Linger reageerde aanvaller Giliano Eijken zeer alert door in de rebound FC Aalsmeer op voorsprong te zetten. Opnieuw Campbell zorgde na goed voorbereidend werk van verdediger Mark Ruessink in de 57e voor de 3-1.

Benauwd
Tien minuten later werd het weer spannend door een prachtige treffer van Victoria-verdediger Roman Rahmani die van afstand de bal in het kruis joeg. Het leverde een licht benauwde eindfase op voor FC Aalsmeer. De bezoekers probeerden er nog een gelijkspel uit te slepen, de thuisclub kreeg meer ruimte om de wedstrijd definitief te beslissen. Campbell schoot in goede positie de bal halfhoog naast.

FC Aalsmeer staat nu op plek vier in 1A, aanstaande zaterdag staat de streekderby bij WV-HEDW op de rol. Opmerkelijk zijn de kleine onderlinge verschillen in de rangschikking. De afstand tussen lijstaanvoerder sv Argon en nummer acht FC Breukelen is slechts vier punten.

Tekst Klaas Leegwater, kijk voor meer info en de samenvatting van FCA-Victoria op voetbalinaalsmeer.nl

Foto's: (vanaf boven) Mano van Veen van RKDES haalt uit, Lars Winters neemt de bal met zijn hoofd mee, verdediger Dennis Pronk dook regelmatig op in de aanval (foto's Jaap Maars) Daan van Huffel van FCA zaterdag is net te laat bij de bal, dat geldt even later ook voor invaller Jordy de Groot (foto's Arjen Vos)