Belabberd Green Park uit bekertoernooi gekegeld

De handballers van Green Park Aalsmeer zijn gisteravond op pijnlijke wijze uitgeschakeld in het bekertoernooi. De landskampioen ging in Sittard tijdens de halve-finale kansloos ten onder tegen aartsrivaal OCI-Lions (33-27). De bezoekers speelden een belabberde wedstrijd in de nauwelijks voor de helft bezette Stadssporthal. Het team van Bert Bouwer liet handbal zien ver onder niveau. De voor rust ruim opgelopen achterstand nam in het tweede bedrijf onwaarschijnlijke vormen aan toen het verschil opliep naar elf doelpunten. Doordat richting het einde de thuisploeg de voet van het gaspedaal haalde kon Green Park een afgang voorkomen.

Na drie knappe overwinningen dit seizoen tegen de Limburgers, waarvan twee keer in het hol van de leeuw, had Green Park dinsdagavond niets te vertellen. Vanaf de eerste minuut maakte Lions, dat onlangs trainer Mark Schmetz vanwege mindere resultaten op een zijspoor zette, een zeer getergde indruk terwijl de Aalsmeerders slap en vooral ongeconcentreerd acteerden. Verkeerde passes, bal viel regelmatig uit handen, matige afronding aan de cirkel, vier gemiste strafworpen; er ging ontzettend veel mis bij de zwarthemden in het bekerduel.

Basisspelers gespaard
Een raadsel waarom de formatie van Bouwer in Sittard zo slecht voor de dag kwam. Na het verlies afgelopen zaterdag in de eerste wedstrijd in de Final Four (BENE-League) tegen het Belgische Bocholt liet de oefenmeester op zondag in de troostfinale tegen Lions de 'B-formatie' aantreden (26-30 verlies). Een aantal basisspelers werd in Antwerpen gespaard voor het belangrijke treffen op dinsdag. Het effect van de maatregel bleek dus nihil.

Hersenschudding Jansen
Het eerste kwartier van de bekerwedstrijd voorspelde al niet veel goeds voor de gasten. Slechts tweemaal vonden de bezoekers in die periode het net, het zeer gemotiveerde Lions scoorde er juist lustig op los. Verschil bij het pauzesignaal was zes treffers (15-9). In de tweede helft gaf het povere Green Park, inmiddels zonder scherpschutter Rob Jansen (lichte hersenschudding na botsing met de uitblinkende Lions-doelman Luuk Hoiting, zie foto bovenaan), de wedstrijd verder uit handen. Rond de 45e minuut de veelzeggende tussenstand 27-16 op het scorebord.

Deceptie
Alsof de thuisclub medelijden kreeg met de spartelende Aalsmeerders stokte de Limburgse productie plotseling. In de laatste tien minuten kon Green Park een deel van de achterstand wegwerken en bleef de tegenvallende ploeg  met 33-27 een grote afstraffing bespaard. De landskampioen met een forse tik uit het bekertoernooi geknikkerd, het was binnen vier dagen de tweede deceptie voor de zwarthemden. Het opgeleefde Lions speelt eind april de bekerfinale tegen Volendam dat Quintus met 32-21 versloeg.

Green Park vervolgt zaterdag in de Bloemhof de strijd in de play-offs. Tegenstander is BEVO uit Panningen.

Tekst Klaas Leegwater, foto's Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van de businessclub van FC Aalsmeer