Clubs scoren allemaal drie maal, maar pakken niet volle winst

Er is weer een interessant weekend achter de rug wat betreft de ontwikkelingen van de Aalsmeerse clubs. Het getal 'drie' stond centraal met twee keer een 3-3 gelijkspel, één keer een 3-0 overwinning. Het leverde alleen FCA Zondag drie punten op.

Opvallend is de voorlopige wederopstanding van het zondagteam van FC Aalsmeer. De derdeklasser veroverde zondag de derde winst op rij: 3-0 op het tegenvallende AVV Alphen. Na een matige competitiestart zijn de rood groenen met een opmars bezig. Met de huidige tiende positie is FC Aalsmeer nog maar vier punten verwijderd van de belangrijke zesde plek. In de halve competitie stromen de eerste zes teams door naar de promotiepoule.

De formatie van trainer Bragonje kwam acht minuten voor rust op voorsprong door een treffer van Remi Pasternak. Uit een voorzet schampte de Poolse aanvaller de bal met het hoofd, genoeg om de doelman van Alphen te passeren. In het eerste kwartier van de tweede helft viel de beslissing. Eerst schoot Sten Piet na een afgeslagen aanval de bal vanaf rand zestienmetergebied in de touwen, rond de 60e minuut bepaalde aanvaller Pawel Kocon de eindstand op 3-0. Aanstaande zondag is FC Aalsmeer vrij. Daarna nog vier duels:  Sporting Leiden, DIOS, MMO en RKDES.

FCA Zaterdag pakt punt in derby
Zaterdagteam van FC Aalsmeer blijft meedraaien in de brede top van 1A. De bloemendorpers speelde een enerverende wedstrijd (3-3) op sportpark Middenmeer tegen WV-HEDW. Het eerste half uur in de Watergraafsmeer speelden de bezoekers een matige partij, de 1-0 voorsprong voor de thuisclub was verdiend. Nog voor rust de gelijkmaker die uit het niets viel na een van de weinige goed lopende aanvallen. Calvin Koster stond na een subtiele doelpoging van spits Chelton Linger paraat de 1-1 hard en hoog binnen te knallen.

Tweede helft het initiatief aanvankelijk bij de roodgroenen. Tegen de verhouding in WV-HEDW echter opnieuw op voorsprong om vervolgens het aangeslagen FC Aalsmeer met de 3-1 om de oren te slaan. Trainer Van Garderen greep in de laatste twintig minuten naar het noodscenario van vijf aanvallers. Koster bracht met de 3-2, wederom Linger met de voorbereidende actie, de spanning terug.

WV-HEDW, gezien het vertoonde spel veel te laag op de ranglijst van 1A, wankelde en bezweek in de slotfase. Twee minuten voor tijd leverde Daan van Huffel uit een strak genomen vrije trap de bal halfhoog in de doelmond en die lag vervolgens een halve seconde later in de touwen. In de zeer onoverzichtelijke situatie was het in eerste instantie ondoenlijk de doelpuntenmaker aan te wijzen. Was het Linger met een geniaal hakje? Of was de bal helemaal niet beroerd en dus op conto van Van Huffel?

Druiven zuur
Na grondige bestudering van de filmbeelden bleek verdediger Berend Schoute de bal het laatst beroerd te hebben. Hij verraste daarmee zijn doelman Jordy Heimens die grabbelend moest capituleren. FC Aalsmeer toonde veerkracht door uit kansloze positie een gelijkspel uit het vuur te slepen. De roodgroenen tevreden de kleedkamer in, bij WV-HEDW de druiven zuur. FC Aalsmeer op positie vier in 1A, twee punten achterstand op koploper ARC.

Deceptie RKDES
Voor derdeklasser RKDES na de belangrijke winst op ARC deze keer een deceptie in Zoeterwoude. De ploeg van Kiri Kalaitzis leek na een voor rust opgelopen 1-0 achterstand in de tweede helft tegen SJZ simpel op een 3-1 zege af te stevenen. Erik Overvliet en tweemaal Indy van Koert bogen de stand om naar ruim Kudelstaarts voordeel. In de slotminuten raakte RKDES echter van 'het padje'. Door de late 3-2 sloeg de blinde paniek bij RKDES toe. Spelend uit de organisatie en haperingen in de mandekking kon een paar seconden voor het eindsignaal de mee naar voren gekomen SJZ-doelman Van Nierop de gelijkmaker achter collega Blokzijl koppen.

De thuisclub kon feestend het clubhuis in, terwijl RKDES gedesillusioneerd afdroop. Wel staan de Kudelstaarters nog op de vierde plek op de ranglijst al is het verschil met een grote groep achtervolgers klein. Voor plaatsing bij de eerste zes teams moet RKDES de resterende vier duels op haar tellen passen. Aanstaande zondag speelt DES thuis tegen lijstaanvoerder DIOS.