Dames sneuvelen in achtste finale

De dameshandballers van FIQAS waren gisteravond een maatje te klein voor eredivisieploeg Geonius V&L. Met 16-29 lieten de Limburgse dames duidelijk zien wat het v erschil is tussen ere en eerste divisie.

Op voorhand was het al een lastige tegenstander die de vrouwen van Fiqas in de bekercompetitie geloot hadden. Het Limburgse Geonius V&L dat momenteel op de vierde plaats prijkt in de landelijke eredivisie bleek inderdaad toch een maatje te groot. Na een overdonderend begin van de Geleense dames stond er al na twee minuten een 1-4 stand op het scorebord. FIQAS vocht zich echter knap terug en trok de stand na 20 minuten gelijk: 7-7. Daarna liepen de eredivisionisten vlot uit naar een 10-18 ruststand. In het tweede deel werd deze marge uitgebouwd naar een eindstand van 16-29.

Keepster Manon van der Sar behoedde haar team voor een nog grotere nederlaag door diverse zekere doelpunten te voorkomen waaronder ook een aantal strafworpen. De Aalsmeerse vrouwen kunnen zich vanaf nu weer richten op de competitie.