Daniël Giacon nu al zeker van EK en WK

Daniël Giacon heeft zich als eerste van de Nederlandse mannen gekwalificeerd voor zowel het EK als WK floretschermen in de zomer van 2019. De Aalsmeerse schermer van SchermCentrum Amsterdam (SCA) behaalde in de eerste drie maanden van het seizoen voldoende punten op de Nederlandse ranglijst om nu al deelname bij de senioren veilig te stellen.
 
Giacon heeft momenteel een tussenjaar waarin hij al diverse buitenlandse trainingsstages heeft doorlopen. Hij laat op de wedstrijden dit seizoen een stabiel beeld zien en behaalde bij de zogenaamde satelliet toernooien en U23 toernooien steeds de top 32, twee maal zelfs de top 16 en een keer de top 8. 
 
De net achttien geworden Giacon zit nog in de leeftijdscategorie junioren (tot twintig jaar) en voert ook daarin de Nederlandse ranglijst aan. De kwalificatie voor de Europese en Wereldkampioenschappen voor junioren loopt via een ander proces en wordt later bekendgemaakt.
 
Het is al de derde keer dat hij zich weet te plaatsen voor het EK en WK, maar wel de eerste keer dat hij aan het EK zal deelnemen. Eerder was dat in combinatie met schoolverplichtingen niet mogelijk. Op de WK’s in Leipzig (2017) en Wuxi (2018) wist Giacon de top 64 te behalen.
 
Meer informatie over Daniël Giacon: danielgiacon.nl.
 
Foto: Frank Karssing
(advertentie)
 

Geen reacties

Add a Comment