Dorpskerk beste beachvolleyballers

Voor het vierde jaar op rij werd zaterdag een kerkenstrijd in het zand uitgevochten. Toneel was The Beach waar diverse kerken uit Aalsmeer en de Haarlemmermeer het tegen elkaar opnamen. De volleyballers van de Dorpskerk lieten zich aan het einde van de avond tot winnaars kronen en namen daarbij de titel over van de CAMA-sporters, die dit keer derde werden. Tweede werd de Alphakerk uit Kudelstaart.

Het idee voor de kerkelijke krachtmeting komt uit de koker van Jan Bos, in het dagelijks leven werkzaam bij de politie maar ook actief als bootcamptrainer. Jarenlang organiseerde hij vanuit zijn kerkelijke gemeente (destijds CAMA, nu Crosspoint Nieuw Vennep) volleybalavonden voor liefhebbers. Zodoende ontstond het idee van een interkerkelijk toernooi dat dus inmiddels uitgegroeid is tot een traditie.

Minimaal verschil
Zeven kerken waren dit keer van de partij, verdeeld over twaalf teams en twee poules. De verschillen in de bovenste regionen waren klein. De beslissing voor plaatsing voor de finalewedstrijden viel bij enkele teams in de slotseconde of op doelsaldo. En ook die finales werden beslist met minimaal verschil. De poedelprijs was voor de jeugd van de Dorpskerk, het seniorenteam van dezelfde kerk rechtte in de finale de rug en versloeg de Alphakerk. Het avondje ballen werd in stijl afgesloten met een rondje bitterballen.

Uitslag:

1. Dorpskerk
2. Alphakerk
3. CAMA1
4. Crosspoint2
5. CAMA 3
6. SOW Kudelstaart
7. De Graankorrel
8. Crosspoint1
9. CGK Nieuw Vennep
10. Otterloo Kampstaf
11. CAMA2
12. Dorpskerk Jeugd

Foto's: Het winnende team met de beker en in actie, foto's Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van Waning Tweewielers

(advertentie) 

Geen reacties

Add a Comment