Eerste winst voor FCA Zondag

Eindelijk is het zondagteam van FC Aalsmeer van de hatelijke nul af. De ploeg pakte gisteren drie punten tegen het eveneens laag geklasseerde Warmunda.

Het zaterdagteam van FC Aalsmeer zal zich achteraf flink achter de oren krabben. De eersteklasser liet door het puntenverlies in het thuisduel tegen HSV Zuidvogels (1-1) een goede mogelijkheid door de handen glippen de leiderspositie in 1A te veroveren. De gastheren waren tegen de formatie uit Huizen vooral in de eerste helft sterk en kregen een aantal uitgelezen doelkansen.

De teller bij FC Aalsmeer bleef hangen bij  één treffer, een doelpunt kort na de pauze gescoord door aanvaller Giliano Eicken. Daarmee repareerde het team van trainer Van Garderen het zeer vroege tegendoelpunt van Zuidvogels-middenvelder Pieter Koopman die vanaf de penaltystip mocht aanleggen na een overtreding in het zestienmetergebied van rood-groener Sander Martinez Aznar.

FC Aalsmeer staat nu op de vierde positie in 1A, met een punt achterstand op koploper AFC. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd bij rode lantaarndrager FC Breukelen op het programma.

FC Aalsmeer Zondag
De zondagformatie van FC Aalsmeer pakte de eerste competitiewinst. Tegen Warmunda, eveneens laagvlieger in de derde klasse (groep Q1), kwam de ploeg van Marco Bragonje op eigen terrein in de eerste helft op 1-0 voorsprong door een treffer van Jeroen Ezink. Nog voor rust vergrootte Bewar Kasim de voorsprong naar 2-0. In de tweede helft kwam de eerste Aalsmeerse winst niet meer in gevaar.

FC Aalsmeer neemt op de ranglijst nu de elfde positie in. In de halve competitie gaan alleen de eerste zes teams naar de promotiepoule. Volgende week gaat het team van Bragonje op bezoek bij Van Nispen, nummer drie in de rangschikking.

Koppositie voor RKDES
In dezelfde afdeling blijft RKDES het goed doen. Door de 4-1 winst tegen Graaf W II VAC veroveren de Kudelstaarters de koppositie. Daar leek het aan de Wim Kandreef in de eerste minuten nog niet op. Al na drie minuten moest RKDES-doelman Tijn Kraak, die zijn afscheidswedstrijd speelde, de bal uit het net halen.  De thuisploeg herstelde zich snel en goed. Nog voor de pauze werden de rollen omgedraaid, doelpunten van Elias El Hadji (vrije trap) en Erik Overvliet (kopbal, zie foto) brachten de 2-1 ruststand op het scorebord.

In de tweede helft weinig problemen voor RKDES. Rustig bleef de formatie van trainer Kiri Kalaitzis loeren op meer treffers terwijl defensief weinig werd weggegeven. Tegen het einde van duel bepaalden Mano van Veen en invaller Roy Endhoven de eindstand op 4-1. Door de winst en puntenverlies van de concurrentie is de Kudelstaartse derdeklasser de nieuwe leider in groep Q1. Aanstaande zondag gaat DES op bezoek in Roelofarendsveen voor de wedstrijd tegen WVC.

Tekst Klaas Leegwater (Voetbalinaalsmeer.nl), foto's Jaap Maars, zie ook de fotogallery onder de advertentie van de Businessclub.