Eindelijk weer winst voor FCA Zaterdag

Het was een vrij succesvol weekend voor de clubs in Aalsmeer en Kudelstaart. De voorspoed begon zaterdag met de broodnodige winst van eersteklasser FC Aalsmeer. De formatie van trainer Cor van Garderen versloeg op eigen veld middenmoter FC Breukelen met 1-0. Na een gelijkwaardige eerste helft, waarin ondanks enkele goede mogelijkheden voor de Aalsmeerders niet gescoord werd, nam de thuisclub na de pauze steeds meer het voortouw. De verdiende winnende treffer viel ruim tien minuten voor tijd.

Giliano Eijken werd met een dieptepass goed bediend, de aanvaller rondde het mooi af met een uitgekiende lob over de doelman van FC Breukelen. Kort na de beslissende goal en na het eindsignaal werd de 1-0 ruimschoots bejubeld. Een zeer belangrijke zege van de roodgroenen die in acht duels daarvoor geen driepunter konden boeken en daarom waren afgedreven naar een positie in de rode zone van 1A. De eerste overwinning sinds eind november bracht de Aalsmeerders enige lucht en naar plek tien op de ranglijst.

Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd

Ook feest bij FCA Zondag
Ook het zondagteam van FC Aalsmeer kon een overwinningsfeestje vieren. In de tweede groepswedstrijd om lijfsbehoud in de derde klasse boekten de bloemendorpers de tweede winst op rij. Aan de Beethovenlaan kwam FC Aalsmeer tegen SVH al in de derde minuut op voorsprong door een doelpunt van Remi Pasternak. Op slag van rust maakte de bezoekers uit Den Haag de gelijkmaker. Een kwartier in de tweede helft bezorgde Jeroen Ezink met zijn negende competitietreffer FC Aalsmeer de winst.

RKDES gelijk
Voor promotie naar de tweede klasse speelde RKDES haar tweede groepswedstrijd met 1-1 gelijk tegen IJsselmonde. Op sportpark Calslagen kwamen de gasten uit Rotterdam in de eerste helft op voorsprong door een fout van doelman Tom Blokzijl. De goalie van de thuisclub stond bij een schot van afstand te ver voor zijn doel. Gedragen door een felle windvlaag zeilde de bal over de sluitpost in de touwen. IJsselmonde, dat vorige week was gestart eveneens met een remise, ging met een voordelige marge de rust in.

Na de pauze een feller RKDES op jacht naar de gelijkmaker. Met invaller Indy van Koert binnen de lijnen bouwde RKDES gestaag aan een flink overwicht. Kansen op de 1-1 dienden zich voldoende aan, onder meer Rick Verkuijl en Lennart Kok waren bijna succesvol. Uit een knal van Elias El Hadji belandde de bal op de paal. Twintig minuten voor tijd viel toch de verdiende gelijkmaker. Robin van der Steeg, de centrale verdediger, kopte uit een voorzet van Hadji het leer hard en gericht in het net.

RKDES drong daarna nog meer aan, IJsselmonde werd ver op eigen helft teruggedrongen. Middenvelder Roy Endhoven had in de slotfase de winnende treffer op z'n schoen, met een prachtige omhaal zagen spelers en toeschouwers in het stormachtige Kudelstaart hoe de bal een halve meter over de lat vloog. Het bleef bij 1-1. Met vier punten uit twee duels is RKDES redelijk tot goed begonnen aan de promotiejacht. Nog negen duels te gaan, volgende week gaat de formatie van Kiri Kalaitzis op bezoek bij Blijdorp dat eveneens vier punten verzamelde.

District West II opgeheven
Aan het einde van deze halve competitie promoveren de eerste twee clubs rechtstreeks naar de tweede klasse. Nummer drie, vier en vijf krijgen een herkansing via de nacompetitie. Bij aanvang van de wedstrijden drie weken geleden was er nog sprake van dat de laatste twee geëindigde clubs in de nacompetitie degradatie naar de vierde klasse moesten voorkomen. Vorige week heeft district West II besloten dat de vierde klasse op zondag definitief wordt opgeheven. Een seizoen later is de derde klasse aan de beurt. Mocht RKDES volgend seizoen nog derdeklasser zijn dan stappen de Kudelstaarters vanaf nazomer 2020 waarschijnlijk over naar West I.

Tekst Klaas Leegwater (voetbalinaalsmeer.nl),

Foto's: wedstrijdbeelden uit de gewonnen wedstrijd van FCA Zaterdag: aanvoerder Burak Sitil viert feest na de winnende treffer van Giliano Eijken, daaronder gaat Daan Vaneman over de knie. foto's Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van de businessclub van FCA.