FC Aalsmeer ergert zich aan ‘voetballende’ jeugd

Drinkblikjes, lege zakken chips, sigarettenpeuken, platgetrapt kunstgras, gebroken deurkrukken, het verplaatsen van kleine doeltjes, rommelen in clubcontainers, met scooters op het terrein, vernielingen. Het is een kleine opsomming van de overlast die verschillende groepen jongeren veroorzaken op het sportpark van FC Aalsmeer.

Veelal in de avonduren verschaft de jeugd in de omgeving van de Hornmeer zich toegang tot het sportterrein aan de Beethovenlaan om op de kunstgrasvelden een balletje te trappen. “Als het daar nou bij zou blijven hebben we er niet eens zo'n grote moeite mee. Maar de bijverschijnselen lopen uit de hand,” vertelt Kees van 't Schip, lid van de onderhoudsploeg bij FC Aalsmeer.

“Een deel van de jeugd maakt er een puinhoop van. Ze laten rommel achter, roken op het kunstgras en plegen vernielingen. Het wegwerpen van sigarettenpeuken levert gevaar op van schroeiplekken. Laat staan scooters op het veld. Ik heb het nog niet gezien… maar je kan er op wachten. Wel met een fiets, toen werd ik echt pissig.”

Ontmoetingsplaats
De jongeren klimmen over de hekken heen of glippen op andere plekken het sportpark op. De borden 'Verboden Toegang' worden genegeerd. De toestroom van de voetballende jeugd, waaronder volgens Van 't Schip soms leden van FC Aalsmeer, wordt de laatste weken steeds groter. “Het is langzamerhand een hele happening aan het worden. Af en toe lijkt het wel een ontmoetingsplaats.”

Algemeen voorzitter Eef Niezing van FC Aalsmeer schreef vorige week in zijn maandelijkse nieuwsbrief zich 'ernstig zorgen te maken' over de situatie op het sportpark en laat tussen de regels door zijn irritatie blijken over het uitblijven van een reactie van gemeente/politie/ESA (beheerder). Het probleem speelt namelijk al veel langer.

Niezing op de website van FC Aalsmeer: “Het bestuur heeft, vanwege het duidelijk zichtbare bord Verboden Toegang, de politie en de ESA op de hoogte gebracht en voor handhaving gepleit. Het uitblijven van een reactie zal vroeg of laat tot verdergaande vandalisme leiden. Dit kan zo niet doorgaan.”

“Heeft onze aandacht”
Navraag bij toezichthouder/beheerder ESA en de plaatselijke politie leert dat het probleem nu serieus wordt opgepakt. Wijkagent (Hornmeer) Dave Witteveen: “De overlast is bij ons bekend. Hoewel we natuurlijk niet elk moment van de dag aanwezig kunnen zijn houden we het goed in de gaten. Als we constateren dat er vernielingen worden aangericht zullen we tot aanhouding overgaan. Ik ben vorige week met een vrijwilliger op het sportpark geweest om de kwestie te bespreken. Het heeft volop onze aandacht.”

Van 't Schip: “Ik heb de jongeren al verschillende keren gezegd dat ze ook kunnen gaan voetballen in het Hornmeerpark of op voetbalveldje naast voormalig Cafe/discotheek Feesterij de Bok. Luisteren naar mijn advies doen ze niet. De kunstgrasvelden van FC Aalsmeer blijven een grote aantrekkingskracht uitoefenen op de jeugd. Ik hoop dat er meer controle komt en de overlast verdwijnt. Misschien is het creëren door de gemeente van een klein kunstgrasveld speciaal voor de jeugd een oplossing.”

Afgelopen weekend waren er in de late middag op het sportpark geen jongeren te zien. Alle hekken dicht, bij andere toegangspoorten een extra kettingslot. Dit om in elk geval scooters/fietsen van het terrein te kunnen weren.

Tekst Klaas Leegwater (Voetbal In Aalsmeer), foto's Laurens Niezen

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel