FCA-teams starten Vanemantoernooi met winst

De bal rolt weer. Op de recent vernieuwde kunstgrasmat van FC Aalsmeer maar ook op het daarnaast gelegen tweede veld, werden gisteravond de eerste potjes van het traditionele openingstoernooi gespeeld. De openingsronde van het Frank Vaneman Automotivetoernooi kende een verrassing: het hoger ingeschaalde RKDES verloor met 2-1 van FCAalsmeer Zondag. 

Het is wel weer even wennen voor de toeschouwers. Tal van nieuwe gezichten maken dit sezoen hun opwachting in de hoofdmachten van de clubs uit Aalsmeer en Kudelstaart. Sommige doorgestroomd uit de jeugd, andere 'gehaald' van verenigingen verder weg. Naast RKDES en FC Aalsmeer maakten de Kwakelse buren van KDO het kwartet deelnemers compleet.

Opgewekt
De totaal vernieuwde selectie van FCA-zaterdag had geen kind aan de voetballers van de Vuurlijn. Met 4-1 werd het klasseverschil duidelijk uitgedrukt, hoewel het aanvankelijk nog wel gelijk opging. Op het veld ernaast stapten de zondagvoetballers van FCA nog opgewekter van het veld. Wat vorig jaar in de competitie niet was gelukt, slaagde nu wel: winnen van dorpsgenoot RKDES. De Kudelstaarters kwamen dankzij Lennart Kok nog wel op voorsprong maar dat werd omgebogen door Jeroen Ezink en, vlak voor tijd, Mo al Aswad.

Komende zaterdag valt de beslissing. Om 19:00 uur spelen FCA Zaterdag tegen RKDES en FCA Zondag tegen KDO.

Foto's Jaap Maars

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel