FCA zaterdag gematigd positief

Na een serie teleurstellende resultaten, vijf keer verlies op rij, viel er zaterdag in Wilnis een lichtpuntje te noteren voor eersteklasser FC Aalsmeer, al gebeurde dat pas op het laatste moment. Tegen CSW, eveneens een laagvlieger in 1A, slaagden de roodgroenen er kort voor tijd in de 1-1 gelijkmaker te fabriceren. Uit een hoekschop schoot invaller Jordy de Groot de bal bij de tweede paal hoog in de touwen.



Het behaalde punt van FC Aalsmeer, in de strijd om de rode zone te verlaten vooralsnog niet meer dan een paar druppels op een gloeiende plaat, was verdiend. Na een zeer stroeve eerste helft waarin trainer Van Garderen met een versterkt middenveld voor defensieve zekerheid koos maar evenwel een tegentreffer moest incasseren, schakelden de bezoekers na de pauze over naar een veel meer offensieve speelwijze.



Druk op de ketel
Met twee extra aanvallers kreeg de ploeg van Van Garderen goed greep op CSW dat mede door blessures van twee bepalende spelers steeds meer terug moest. Wist FC Aalsmeer in eerste instantie enkele goede doelkansen niet te verzilveren, met nog meer druk op de ketel bij de thuisclub werd de opponent aan het wankelen gebracht. Jordy de Groot, die tot nu toe voornamelijk een bijrol vervulde bij de bloemendorpers, was dolblij met zijn belangrijke doelpunt in de slotfase.



FC Aalsmeer op de ranglijst een plaats gestegen. Wellicht is het punt in Wilnis een voorzichtig begin van herstel. Nog tien duels voor de boeg in 1A, oogmerk is uit die serie vijftien punten binnen te slepen. Komende zaterdag speelt de ploeg een  thuiswedstrijd tegen Zwaluwen'30, op de ranglijst zes plaatsen hoger genoteerd.



Degradatiegroep
Het zondagteam van FC Aalsmeer start aanstaande zondag aan de wedstrijden in de degradatiegroep. De formatie van Marco Bragonje, bezig met zijn laatste maanden bij de club aan de Beethovenlaan, gaat proberen om opnieuw in een halve competitie het vege lijf in de derde klasse te redden. Wedstrijdschema en tegenstanders worden deze week bekend.



Afgelopen zondag verloor FC Aalsmeer de laatste wedstrijd in de 'voorronde'. De roodgroenen liepen bij Sporting Leiden tegen de achtste nederlaag (3-0) aan. FC Aalsmeer acteerde in Leiden vrij machteloos. Matig spel en nauwelijks mogelijkheden. Na een 1-0 ruststand bepaalde de thuisclub in de tweede helft de eindstand op 3-0. FC Aalsmeer gaat met niet al te groot zelfvertrouwen starten aan de duels in de degradatiegroep, Sporting Leiden gaat spelen voor promotie.



RKDES start promotiestrijd
Dat doet vanaf aanstaande zondag ook RKDES. De Kudelstaarters starten de strijd om promotie met een uitwedstrijd in Nieuwveen tegen Nicolaas Boys. Dat blijkt uit het speelschema dat maandagmorgen door de KNVB na loting bekend werd gemaakt. In de halve competitie speelt RKDES vijf keer op eigen bodem en zes maal buitenshuis. Eerste thuisduel is 10 maart tegen IJsselmonde. Andere tegenstanders in de groep van twaalf teams zijn DIOS, Sporting Leiden, ASC, Nicolaas Boys, Voorschoten, DONK (Gouda), Slikkerveer (Ridderkerk), FC IJsselmonde (Rotterdam), MSV'19 (Montfoort), HOV/DJSCR (Rotterdam) en Blijdorp (Rotterdam).



Eerste twee ploegen die bovenaan eindigen promoveren rechtstreeks naar de tweede klasse. De drie teams daaronder krijgen een herkansing via de nacompetitie. Onderste clubs moeten oppassen, zij gaan spelen in de nacompetitie voor lijfsbehoud. Eind mei is de laatste wedstrijdronde in deze halve competitie.



Tekst: Klaas Leegwater

Foto's: De roodgroenen in Wilnis in de uitkleuren. Onder de advertentie meer foto's in de gallery onder de advertentie van de Groenstrook (foto's Jaap Maars).

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel