FCAalsmeer Zaterdag verslaat Argon

Na het pijnlijke thuisverlies vorige week tegen CSW mochten de zaterdagvoetballers van FCAalsmeer dit weekend op bezoek bij streekgenoot Argon. In Mijdrecht toonde de ploeg zich van zijn volwassen kant en schoof de medekoploper met 1-2 terzijde. Grote man was aanwinst Martin Campbell (foto boven) die twee keer scoorde.

Aalsmeer trof bij Argon enkele oud-bekenden. Zo was daar bijvoorbeeld trainer Ron van Niekerk, in de jaren '90 trainer van VV Aalsmeer Zondag, al had daar van de huidige selectie en staf niemand een herinnering aan. Wel aan Epi Kraemer en Jasper Werkhoven, die na vorig seizoen de overstap naar Mijdrecht maakten.

Aalsmeer kwam voor rust al twee keer tot scoren en dat bleek uiteindelijk genoeg voor de winst. In de tweede helft kwam Argon terug dankzij een strafschop. Aalsmeer had het geluk dat een eerder gegeven penalty tegen het houtwerk belandde. Dankzij de drie punten nestelt Aalsmeer zich weer aan kop samen met Argon, CSW en Huizen. Alle vier de ploegen staan op zes punten uit drie wedstrijden. Zaterdag speelt Aalsmeer thuis tegen Zuidvogels.

Zwaar seizoen voor zondag
De zondagtak kan het nog altijd niet bolwerken in de derde klasse. Ook de derde wedstrijd ging verloren. Thuis tegen Nicolaas Boys uit Nieuwveen werd een 1-3 nederlaag geleden. Er wacht een zwaar seizoen voor de zondagvoetballers die volgende week opnieuw thuis spelen. Tegen het eveneens laag geklasseerde Warmunda moet blijken of er al licht zichtbaar is in de tunnel. Op de foto verliest Jeroen Ezink de bal door een tackle van een Nicolaas-speler.

Gedesillusioneerd
RKDES kwam zeer goed weg bij Alphen waar het de thuis spelende club op een behoorlijke kater trakteerde. De Kudelstaarters waren het dan wel aan hun stand verplicht te winnen van het onderaan staande Alphen, maar de feiten bleken tijdens de wedstrijd toch heel anders. Vijf minuten voor tijd geloofde heel Alphen nog in een stunt toen de thuisclub met 2-1 voor stond. Maar in de slotminuten wist RKDES de wedstrijd dankzij treffers van Robin van der Steeg en Bryan van Weerdenburg totaal te kantelen en lieten de Kudelstaarters de Alphenaren gedesillusioneerd achter. De eerste treffer kwam van Indy van Koert.

Dankzij deze winst klimt RKDES naar een tweede positie in 3A, net onder koploper DIOS. Komende zondag speelt RKDES thuis tegen Graaf Willem II/VAC.

Foto's Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Businessclub FC Aalsmeer

(advertentie)

Geen reacties

Add a Comment