Final Four in hol van de leeuw

In de week dat club en supporters opgetogen reageerden op contractverlenging van trainer Bert Bouwer zorgde de hoofdmacht van Green Park Aalsmeer zaterdagavond voor extra vreugde door in de laatste speelronde van de BENE-League het felbegeerde ticket voor de Final Four te bemachtigen. In het Limburgse Panningen bereikten de Aalsmeerders in een meeslepend duel een 24-24 gelijkspel, nipt voldoende om zich eind maart met Achilles Bocholt, HC Visé en OCI Lions te melden in Antwerpen voor de strijd om de titel in de Belgische-Nederlandse competitie.

 
De voorpret van het beslissende duel, uitgemeten op diverse handbalsites en sociale media, kreeg haar verwachte en aansprekende vervolg. In de stijf uitverkochte sporthal De Heuf (850 toeschouwers) en met nog eens bijna zeshonderd geïnteresseerde kijkers via de livestream, ontwikkelde zich een prachtig handbalgevecht waarbij beide ploegen elkaar vrijwel geen duimbreed toegaven.



Wat dat betreft was het enerverende duel een exacte kopie van de zinderende bekerfinale tien maanden geleden in Almere, door de Limburgers op een haar (28-27) gewonnen, en de nipte zege (27-26) van Green Park eind augustus in de Super Cup. En ook zaterdagavond viel de beslissing pas in de laatste wedstrijdseconden.



Nauwelijks ruimte
Na een zeer gelijkopgaande eerste helft (11-11) waarin beide keepers Mark van den Beucken en Marco Verbeij excelleerden, laatst genoemde goalie noteerde in het eerste kwartier maar liefst acht stops, gingen de twee rivalen ook na de pauze lange tijd gelijk op. Rond de cirkel aan beide kanten was er door het goede verdedigingswerk nauwelijks ruimte voor succesvolle worpen. En werd het gaatje wel gevonden lieten beide sluitposten opnieuw hun op deze avond grote kwaliteiten zien.




Goed voorbeeld daarvan demonstreerden de twee keepers rond de 42e minuut. Eerst redde van Den Beucken fantastisch met een razendsnel uitgestoken been naar de benedenhoek op een loeihard schot van Tim Bottinga, in de tegenaanval van BEVO reageerde Verbeij uitzonderlijk na een flitsende actie van eerst Dario Polman, gadegeslagen op de tribune door zus Estavana, en in de rebound van Quinten Colman.



Woedeuitbarsting
Verbeij raakte in extase van zijn knappe safe, maar die werd vrijwel meteen teniet gedaan door knullig balverlies van Bottinga wat prompt een tegentreffer opleverde. De langs de kant weer sterk meelevende Bouwer kon zijn woede-uitbarsting niet binnenhouden. Bottinga moest het in woord en gebaar ontgelden. De linkeropbouwer van Green Park maakte later zijn fout goed door enkele belangrijke scores, zoals de 19-22 zeven minuten voor tijd.




Die marge bleek achteraf voor Green Park de opmaat naar het toegangsbewijs voor Antwerpen al maakten de Aalsmeerders het zich nog knap lastig door BEVO in de laatste minuut terug te laten komen tot eerst 23-24 en twintig seconden voor het eindsignaal tot 24-24, tweemaal door wederom dom balverlies.



Green Park rekte vervolgens rond de middenlijn wat tijd, Limburger Polman kon zijn frustraties hiervoor niet bedwingen en duwde Samir Benghanem fors in de rug. Vrije worp voor de bezoekers, met de resterende vijf seconden speeltijd wist de ervaren landskampioen wel raad. Het feestje van het groepje Aalsmeerders op de tribune werd al gevierd en even later opgepikt door de spelersgroep op de vloer. Ticket Final Four veroverd.



Verbeij uitblinker
Op de terugreis vanuit de rumoerige spelersbus reageerde uitblinker Marco Verbeij: “Prachtig dit resultaat. We hebben gevochten als echte Tijgers en ons verdiend geplaatst, al werd het op het eind nog even benauwd. Ik ben blij dat ik een belangrijke bijdrage kon leveren met een aantal reddingen, ha..dat waren er dus precies genoeg.”




“Ik had mij goed op deze wedstrijd voorbereid, gezorgd dat ik helemaal op scherp stond. Een paar video's van BEVO bekeken, hoe welke speler ongeveer schiet en in welke hoek. En het hielp dat ik goed in de wedstrijd kon groeien. Nu de Final Four, jammer dat er geen echte prijs aan verbonden is, bijvoorbeeld een Europees ticket.  We willen elk geval niet afgaan, we spelen voor de eer”, aldus Verbeij die met Green Park kort na de Final Four in de halve finale van het  bekertoernooi aantreedt tegen Lions in Limburg.



Eindstand BENE-League:

Bocholt   22-40

Visé      22-36

OCI-Lions 22-29

Greenpark 22-28



tekst Klaas Leegwater, foto's Jaap Maars,zie ook de gallery onder de avertentie van de Businessclub van Fc Aalsmeer
 
(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel