FIQAS grijpt naast de beker

Drie keer is voor FIQAS Aalsmeer geen scheepsrecht. Voor het derde achtereenvolgende jaar stonden de Aalsmeerse handballers in de bekerfinale, opnieuw bleef de ploeg van Bert Bouwer met lege handen 
achter. Donderdagmiddag in de uiterst sfeervolle sporthal in Almere slaagde FIQAS er na twee keer verlies tegen OCI-Lions niet in tegenstander Herpertz BEVO op de knieën te krijgen. Na een ruststand van 16-15 won de 
Limburgse formatie nipt met 28-27.

Met de overwinning nam BEVO revanche op de Aalsmeerders die precies tien jaar geleden de Limburgse ploeg van bekerwinst af hielden. Ditmaal waren de rollen dus omgedraaid, voor de eerste keer in de historie ging de cup mee naar Panningen. Het zorgde voor uitzinnige taferelen in Almere. De grote groep zeer enthousiaste supporters van BEVO, de meesten gekleed in het geel, gingen na afloop uit hun bol. FIQAS, dat de beker eerder al zesmaal naar Aalsmeer bracht, droop samen met het zwart witte legioen teleurgesteld af.

Genoten van de entourage
"Over het geheel een terechte overwinning voor BEVO. Mijn ploeg miste iets teveel kansen", vertelde Bouwer na afloop tegen een Limburgse radiozender. De oefenmeester had ondanks het verlies genoten van de entourage. "Een echte bekerfinale, heel veel beleving van beide teams en supporters. Een prachtige middag voor het handbal."

Bouwer zag zijn formatie bijna de gehele wedstrijd, met in de beginfase veel tijdstraffen, tegen een achterstand aanhikken. Het verschil liep echter nooit meer op dan drie treffers. Na de pauze bleven beide ploegen elkaar dicht op de huid zitten, een lange periode steeds een doelpunt in het voordeel van BEVO. Pas rond de 50e minuut slaagde FIQAS er in voor de eerste keer in de tweede helft op voorsprong te komen (24-25).

Het was van korte duur. De Limburgers pakten in de slotfase weer het initiatief om vervolgens een kleine voorsprong niet meer uit handen te geven. BEVO, dat eerder dit seizoen in de BENE-League en in de play-offs de Aalsmeerders vijf keer trof en daarvan tweemaal in Panningen het onderspit delfde, werd voor het eerst in de geschiedenis bekerwinnaar. 
Sluitingstijd van het Limburgse clubhuis De Heuf werd tot nader order uitgesteld. Eerst een feestje bouwen.

Jullie de beker, wij de titel
FIQAS begint volgende week aan 'the best of three' voor de landstitel tegen OCI LIONS. Op zaterdag 19 mei (15.00 uur) eerst in Sittard, week later de return in Aalsmeer. "Jullie de beker, wij de titel", had Bouwer, die een uur eerder zijn dochter Maike met het Amsterdamse VOC wél de hoofdprijs zag winnen, voor de bekerfinale als grap gezegd tegen het BEVO-kamp. Van geintje naar werkelijkheid?
 
Tekst: Klaas Leegwater, foto's Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Ron van Raaphorst.
 
(advertentie)
 

Geen reacties

Add a Comment