FIQAS simpel langs hekkensluiter

De handballers van FIQAS Aalsmeer hebben zich vaster in de top vier van de BeNe-League genesteld. In Kwintsheul rolde het team van de nog steeds afwezige trainer Bert Bouwer (ziek) rode lantaarndrager Quintus met ruime cijfers (20-34) op. Met nog vier speelrondes voor de boeg heeft FIQAS

plaatsing voor de Final Four, half maart in Den Bosch, geheel in eigen hand.

Op de late zaterdagavond in de Westlandse Eekhout hal is FIQAS geen moment in de problemen geweest. Vanaf het begin namen de zwartwithemden de leiding om die tot het einde niet meer uit handen te geven. Alleen tot halverwege de eerste helft kon de thuisclub, dit seizoen pas twee winstpartijen geboekt, half

in het spoor blijven van de Aalsmeerders.

Vanaf tien minuten voor rust liepen de gasten uit het bloemendorp steeds verder weg van Quintus. Met 8-18 gingen beide ploegen de kleedkamer in voor tien minuten pauze. In de tweede helft, bij de bezoekers nu met Marco Verbeij onder de lat, bleef het verschil langdurig rond de tien treffers.

Pas tegen het einde, toen Quintus alle hoop op een goed resultaat had opgegeven, werd het pijnlijk voor de nummer laatst uit de BeNe-League. Via 20-30 werd de eindstand in de laatste vier minuten bepaald op 20-34. Topscorer bij FIQAS, waar de half fitte Wai Wong geen minuut speeltijd kreeg, was

evenals vorige week in Neerpelt, Robin Boomhouwer.

Concurrenten voor de Final Four Bevo en Kras Volendam verloren hun duel. FIQAS schuift op naar de vierde positie met twee punten voorsprong op Bevo. Volgende week speelt FIQAS een thuiswedstrijd tegen het Belgische

Sasja, de nummer tien op de ranglijst. Zeven dagen later de confrontatie in en tegen Volendam.