FIQAS verdringt Volendam van tweede positie

Het was pure reclame voor het handbal. Een prachtige en zinderende strijd zaterdagavond in de volle Bloemhof waar thuisclub FIQAS Aalsmeer tegen aartsrivaal Volendam de eerste zege boekte in de play-offs. Met de 34-29 overwinning verdringt het team van coach Bert Bouwer de Oranjehemden van de tweede positie op de ranglijst. Plaatsing voor 'the best of three' heeft de ploeg weer in eigen hand. In de komende weken wachten drie zware uitduels.



Begonnen met verlies (Lions) en een gelijkspel (BEVO) was het voor FIQAS van groot belang de punten tegen het de laatste weken sterk opererende Volendam, (twee keer winst) in eigen huis te houden. Beide ploegen troffen elkaar dit seizoen drie keer eerder waarbij op het scherpst van de snede werd gestreden. Tweemaal, zowel in de competitie als de beker, was FIQAS daarin de boveliggende ploeg. In de derde play-off wedstrijd maakten de twee kemphanen er wederom een geweldige wedstrijd van.



Speler van de avond
Uitblinkers bij de Aalsmeerders waren doelman Marco Verbeij en Tim Bottinga. Verbeij, die de laatste periode de voorkeur krijgt boven Gaby Birjovanu, wordt met de week beter onder de lat. Tegen Volendam had de goalie weer een paar onmogelijke reflexen en wedijverde met Volendamcollega Gerrie Eijlers om uitgeroepen te worden tot speler van de avond. Die titel ging echter naar Aalsmeerder Bottinga die zijn beste wedstrijd van het seizoen afwerkte.




Bottinga, die midden afgelopen week nog met een lichte knieblessure kampte, eiste in de tweede helft de hoofdrol op. Na een ruststand van 16-17 ging het enerverende duel ook in het tweede bedrijf gelijk op. De spanning was te snijden in het doelpuntrijke duel, de rivalen gaven elkaar geen duimbreedte toe. Op de volle tribune, met ondemeer veel gezichten uit de plaatselijke politiek, was het genieten geblazen van datgene wat zich voor hun ogen afspeelde.



Commentaar
Met de 52e minuut op de klok gaf het scorebord 28-28 aan. Bottinga noteerde met een geweldig sprongschot de 29-28, zijn zesde treffer van de avond. Belangrijk was dat kort na zijn goal Volendammer Beemsterboer na commentaar twee minuten op het strafbankje moest gaan zitten. Bottinga profiteerde van de ruimte, knikte met de pols en de bal vloog snoeihard achter Eijlers in de touwen. Jan Josef bracht Volendam weer dichterbij tot 30-29, achteraf bleek dat de laatste score van de bezoekers.




Rob Jansen tekende met een vlammende worp uit de linkerarm voor de 31-29. Drie minuten nog te gaan en toen Jordy Baijens na een overtreding op Samir Benghanem twee minuten naar de kant moest, was het gedaan met de Volendamse weerstand. Man van de wedstrijd Bottinga zette FIQAS op 32-29, Beemsterboer raakte de lat, Verbeij verrichte zijn zoveelste redding en in de slotminuut bepaalden Benghanem en uitblinker Bottinga met zijn negende treffer de eindstand op 34-29.



Feest dus in De Bloemhof. De Volendammers voor de derde maal verslagen en d eerste belangrijke winst in de play-offs. De uitdaging is er deze tweede positie in de komende duels te verdedigen tegen achtereenvolgens OCI-Lions, BEVO en opnieuw Volendam.

Aanstaande dinsdagavond (20.00 uur) eerst de halve finale in het bekertoernooi. Tegenstander in De Bloemhof is het Haagse Hellas Sport.



Stand nacompetitie:

OCI-Lions       3-8

Fiqas/A'meer    3-6

Kras/Volendam   3-5

Herpertz Bevo   3-3



ZA 21/4 LIONS-FIQAS 19.00 uur

ZA 28/4 BEVO-FIQAS 20.00 uur

ZA 05/5 Volendam-FIQAS 19.00

Tekst Klaas Leegwater, foto's Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van de Westplas Mavo

(advertentie)

 

 

 

Eén reactie

  1. Het was inderdaad pure reclame voor het handbal. Boeiend tot de laatste minuut. Heerlijk ook dat het publiek zich zo liet horen…
    Jaap, het is toch een grote gallery geworden met prachtige foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel