FIQAS wacht opnieuw kraker na zuur gelijkspel

De handballers van FIQAS speelden zondagmiddag in de BeNeLeague met 27-27 gelijk tegen JMS Hurry Up. In de slotseconde van de wedstrijd moest uitblinkende doelman Marco Verbeij  toestaan dat de bezoekers uit Zwartemeer langszij kwamen. Komende zaterdag wacht de topper tegen Lions.

FIQAS is na een moeizaam begin opgekrabbeld en staat nu met de Belgische clubs HC Visé BM en Hubo Initia Hasselt gedeeld vierde. Komende zaterdag komt OCI Lions op bezoek in Aalsmeer. De Limburgers staan tweede met slechts drie punten voorsprong op Aalsmeer en twee punten achterstand op koploper Achilles Bocholt. Zowel Aalsmeer als Lions zullen die gaatjes dicht willen maken zodat het een wedstrijd op het scherpst van de snede belooft te worden.

Gewichtheffen
Dat was het zaterdag ook. Lange tijd zag het er niet naar uit dat Aalsmeer een positief resultaat zou halen tegen de reuzen uit Drenthe. Gezien de fysieke kenmerken van de Hurry Up-spelers kan het niet anders dan dat deze handbalmannen veel tijd met gewichtheffen doorbrengen. Aalsmeer had moeite met het stevige spel van de bezoekers en moest toezien dat Hurry Up uitliep naar een 15-20 voorsprong in de tweede helft.

Indrukwekkend
Maar toen begon de Aalsmeerse ploeg aan een indrukwekkende inhaalrace al lukte het maar niet over de Drentenaren heen te komen. Tot een minuut voor tijd Remco van Dam er 27-26 van maakte. De buit leek binnen. Helemaal toen uitblinkende keeper Verbeij met 20 seconden te spelen een vrije worp stopte. In de allerlaatste seconde ging een wanhoopsschot van Hurry Up echter toch door de handen van de doelman die hierna ontroostbaar was.

De wedstrijd tegen OCI Lions begint zaterdag 2 december om 19:15.

Foto: Marco Verbeij is ontroostbaar al zwaaien collega doelman Gaby Birjovanu en Michael Kamsteeg hem lof toe voor zijn geweldige optreden. Foto's Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van de AalsmeerVandaagkalender