Gaby Birjovanu: 'Ik viel flauw van de pijn'

Doelman Gaby Birjovanu van Green Park Aalsmeer zal dit seizoen niet meer in actie komen. De Roemeense goalie scheurde tien dagen geleden in het verloren BENE-League-duel tegen Sasja HC de kruisbanden van zijn rechterknie. Deze week ondergaat Birjovanu een MRI-scan waarna waarschijnlijk in december een operatie volgt. Het herstel zal minstens een half jaar in beslag nemen. "Ik ga er alles aan doen om weer op topniveau te komen."

Het gebeurde zaterdagavond op 3 november in het Belgische Hoboken in de sporthal van sportcomplex Sorghvliedt. Sasja-Greenpark, twaalfde minuut van de tweede helft met 22-23 op het scorebord. Opbouwer Kevin Jacobs van de thuisclub wordt vrijgespeeld en maakt een onderhandse schijnbeweging op doel. Birjovanu deinst eerst iets achteruit, probeert zijn evenwicht te herstellen met een snelle stap opzij. "En toen hoorde ik het kraken en wist meteen dat het goed mis was," vertelt de doelman.

In shock
Birjovanu valt krimpend van de pijn op de grond. Schreeuwt het uit...op de tribune roept iemand verschrikt 'Gaby..Gaby'. De doelman hoort het niet. "Ik was even helemaal van de wereld. Ik trok wit weg en viel flauw van de pijn, ik raakte in shock." Na een korte diagnose wordt snel duidelijk hoe ernstig de blessure is. Terwijl coach Bert Bouwer zijn spelers instrueert over het vervolg van de wedstrijd wordt Birjovanu door vier mensen, waaronder Sasja-speler Jacobs, naar de kleedkamer gedragen.


Keihard werken aan herstel
"Gelukkig zakte de pijn later weg, maar het besef dat ik langdurig ben uitgeschakeld en zeker dit seizoen niet meer kan spelen blijft voorlopig nog wel even erg zeer doen," zegt Birjovanu (31) die in zijn lange carrière bij de Aalsmeerders nog nooit tegen een ernstige blessure was aangelopen. "En nu dit, gescheurde kruisbanden is de ergste blessure die je als sportman kan overkomen. Ik ga straks keihard werken aan mijn herstel. Ik wil er sterker uit komen, ik zie het als een uitdaging."


Naast doelman Marco Verbeij is sinds afgelopen week doelman Jeremy Hooijman aan de selectie toegevoegd. De 22-jarige goalie kreeg zaterdag in de streekderby tegen Volendam speelminuten van trainer Bouwer. Dinsdagavond speelt Green Park in België tegen HC Visé. Zaterdag 24 november thuisduel in de Bloemhof tegen Tongeren.

Tekst Klaas Leegwater 

Foto boven: still uit videoverslag, onder Gaby met een ingepakt been afgelopen zaterdag bij de wedstrijd tegen Volendam. Foto Jaap Maars

(advertentie)

 

 

Geen reacties

Add a Comment