Geen tweede zondagteam voor FC Aalsmeer

Het is FC Aalsmeer niet gelukt een tweede selectieteam zondag in de competitie te houden. Eind vorige week werd de beslissing genomen om het team uit de aankomende competitie te halen. Er zijn simpelweg te weinig spelers om twee elftallen mee te vormen.

De problemen zijn niet vandaag of gisteren ontstaan. Voor de zomerstop dienden de eerste voortekenen zich al aan. Er stopten een paar spelers, er vertrokken er wat en ‘vers bloed’ bleef uit. In die periode was men bij de club nog positief gestemd, het zou allemaal wel weer goed komen. Het kwam niet goed. De nieuwe aanwas – die men verwachtte uit de hoek van jeugdspelers en de zaterdagselectie – bleef namelijk uit. Spelers wilden de overstap naar de zondagselectie niet maken. Hierdoor moesten er twee elftallen gevormd worden door twintig spelers. Een eenvoudig rekensommetje liet zien dat dat niet gaat lukken.

KNVB denkt mee
FC Aalsmeer is niet de enige voetbalvereniging die met dit probleem te kampen heeft. Er lijkt een trend te zijn ontstaan de laatste jaren waar de KNVB District West 2 onderzoek naar deed en waar oplossingen voor bedacht moeten worden. Veel zondagteams verhuizen naar de zaterdag. Dat heeft tot gevolg dat er op zondag ongelijkwaardige competities worden gespeeld, dat reistijden langer worden én dat de druk op de sportparken op de zaterdagen steeds groter wordt. 

De afgelopen tijd heeft de KNVB zich beziggehouden met het analyseren van gegevens. Over welke aantallen praten we en wat zijn concreet de gevolgen voor de verschillende competities. De komende maanden gaat het onderzoek verder: er worden vragenlijsten verspreid onder spelers uit ‘West 2’ om erachter te komen waarom de overstap naar de zaterdag wordt gemaakt. Bovendien komen er drie bijeenkomsten voor zaterdagteams. In december hoopt de KNVB met concrete adviezen te komen om de trend een halt toe te roepen.

Bron: Voetbal In Aalsmeer

Tekst en foto: Mariëlle Wegman
 
(advertentie)
 
 

Geen reacties

Add a Comment