Geen winnaar in doelpuntloze derby

Waar zo reikhalzend naar uit werd gekeken eindigde gistermiddag in een anticlimax. De wedstrijd tussen FC Aalsmeer en RKDES kwam geen moment los en telde geen doelpunten. Koukleumende supporters verlieten na afloop teleurgesteld het complex aan de Beethovenlaan. Dit was niet de derby waarop ze gehoopt hadden. Ook Aalsmeer Zaterdag kwam niet tot scoren. Uit bij WV-HEDW werd het eveneens 0-0. Maar dat kon na drie achterenvolgende verliespartijen toch als lichtpuntje worden gezien.
 
Na de wedstrijd van gisteren waren RKDESaanvoerder Robin van der Steeg en Aalsmeerspits Joost van der Zwaard realistisch en het met elkaar eens: het was een matige wedstrijd, waarbij de tweede helft iets beter was dan de eerste. RKDES had het betere van het spel met meer kansen, maar FC Aalsmeer had tien minuten voor tijd de grootste kans om de overwinning naar zich toe te halen. Het publiek (ongeveer 200 mensen) veerde op toen Damian Veldman doorbrak en alleen op keeper Tijn Kraak af ging. Met buitenkant rechtervoet schoot hij de bal hard en laag langs Kraak, maar helaas voor hem en heel FC Aalsmeer  belandde de bal op de paal.
 
Jammer
Van der Steeg: "Daar hadden we inderdaad geluk, maar zelf hadden we toen al een aantal kansen laten liggen. Het is jammer dat we gelijk spelen, maar we blijven wel derde en doen dus goed mee in deze competitie. Zoals ik al verwachtte zakte Aalsmeer in en hadden wij veel balbezit. Meestal kunnen we dan in de laatste fase van de wedstrijd toeslaan, maar helaas deze keer niet. Aalsmeer bleef goed georganiseerd spelen."
 
Luchtmacht
Van der Zwaard: "Wij zijn tevreden met het gelijke spel, hoewel een overwinning natuurlijk nog mooier zou zijn geweest. We moesten onze opstelling voor de wedstrijd nog aanpassen, omdat één van onze centrale verdededigers had afgezegd. Ik vond RKDES de eerste helft alleen gevaarlijk met cornerballen en vrije trappen, want dan kwam de luchtmacht met Robin van der Steeg en Eric Overvliet weer mee naar voren. De tweede helft werd RKDES sterker en heeft Jeremiah Veldman, zoals wel vaker dit seizoen, ons in de wedstrijd gehouden."
 
Punten sprokkelen
Dankzij dit gelijke spel stijgt FC Aalsmeer toch een plaatsje en staat nu tiende. "We zullen keihard moeten blijven werken om punten te sprokkelen," erkent Van der Zwaard, "volgende week moeten we tegen Nicolaas Boys en daar kijk ik naar uit. Ik ken hun trainer Dijar Kasim erg goed, omdat hij mijn trainer bij het tweede van FC Aalsmeer is geweest."
 
Over het randje
Anders dan bij deze derby, spatten de vonken er een dag eerder wel af op sportpark Middenmeer waar Aalsmeer het opnam tegen WV-HEDW. Af en toe over het randje leverde het vaak beladen treffen een enerverend schouwspel op. Maar ook een gevecht zonder doelpunten. Aalsmeerspeler Jasper Werkhoven was er nog het dichtste bij met een schot op de lat. "Met een beetje meer geluk hadden we vandaag gewonnen," zo luidde zijn commentaar.
 
Met het gelijkspel schiet Aalsmeer weinig op. Het verschil met koploper ARC, dat  de topper tegen Sportlust'46 winnend afsloot, bedraagt acht punten. Komend weekend staat Sportlust-Aalsmeer op het programma.
 
Bron: Voetbal in Aalsmeer en Gerard van Schaik. Foto's: Jaap Maars.
 
Foto's: twee keer Daan Vaneman in actie. Tegen Daan Duizendstra en Eric Overvliet. (Onder) portret Jasper Werkhoven, zie ook de gallery onder de advertentie van de AalsmeerVandaagkalender.
 
(advertentie)
 
 

Geen reacties

Add a Comment