Giacon verslaat vice-Olympisch kampioen

In Dubai vindt momenteel het Nad Al Sheba Sports Tournament plaats. Een groot sportevent tijdens de Ramadan met veel verschillende disciplines. De Aalsmeerder, schermend bij Schermcentrum Amsterdam, liet het NK voor equipes aan zich voorbijgaan om in Dubai mee te kunnen doen op het onderdeel Floretschermen. 

De voorronde op zaterdag kwam de Aalsmeerse schermer zonder veel moeite door en op maandagavond stond hij in de finale tegenover Alaaeldin Abouelkassem. Dezer Egyptische opponent is niet de eerste de beste. Hij won zilver op de Olympische Spelen van Londen en staat momenteel zestiende op de wereldranglijst.

Het werd een bloedstollende partij waarbij de Egyptenaar halverwege een behoorlijke voorsprong opbouwde. Daniël kwam echter sterk terug en bij een stand van 13-13 was de tijd van drie keer drie minuten om en volgde een verlenging. Degene die hierin als eerste een punt maakt heeft gewonnen. Daniël was scherp en zette met een mooie aanval de partij op zijn naam. 

Daniël is nog steeds op zoek naar sponsors, zodat hij zich kan blijven ontwikkelen en zich op toernooien in het buitenland kan meten met de top. Zie danielgiacon.nl voor meer informatie.

(Foto Nad Al Sheba)

(advertentie)

 

 

Geen reacties

Add a Comment