Goede start seizoen schermer Giacon

Afgelopen zaterdag schermde het Aalsmeerse floret-talent Daniël Giacon in Amsterdam zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Hoewel er geen podiumplek in zat, was Giacon met een vijfde plaats wel de beste Nederlander van het toernooi.

De 17-jarige schermer liet een sterke poule zien met vijf winstpartijen en één verliespartij. Dat leverde hem een zesde plaats op het tableau op en een vrijstelling voor de eerste eliminatieronde. De daaropvolgende partijen vormden nauwelijks een hindernis voor de Aalsmeerder. Echter, met een podiumplek in het vooruitzicht trof Giacon een Deen tegenover zich die de partij naar zich toe trok.

Internationale top
Het is de grote droom van Giacon – die al de nationale Talent Status heeft van het NOC-NSF, en lid is van de nationale Jeugdselectie – om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Om door te dringen tot de internationale top zal hij zich dit seizoen dan ook volledig op zijn sport richten. Op zes oktober kan Giacon in Kopenhagen aan de bak en een week later in Londen.
 
Foto's: Frank Karssing
 
(advertentie)

Geen reacties

Add a Comment