Green Park dompelt Sittard opnieuw onder in chagrijn

Greenpark Aalsmeer is de play-off wedstrijden om de landstitel uitstekend begonnen. In een serie van drie, mogelijk vier confrontaties de komende periode met het Limburgse OCI Lions versloegen de Aalsmeerders de aartsrivaal in eigen huis met 30-26. Het was de vijfde achtereenvolgende winst van Green Park op de ploeg van trainer Mark Schmetz, tot groeiende frustratie bij de club uit Sittard.

Met Schmetz op de tribune, de oefenmeester zat restant van drie duels schorsing uit, en recordinternational (312 wedstrijden) Lambert Schuurs op de bank, begon de eerste nacompetitiewedstrijd rustig en gelijk opgaand. Halverwege de eerste helft begon de Limburgse motor beter te draaien terwijl Green Park iets minder ging acteren. 15-10 Stond er zes minuten voor rust op het scorebord. Het thuispubliek ging er eens goed voor zitten, eindelijk weer een Sittardse overwinning in de maak op de zwarthemden?

Op z'n kop
Precies op tijd schakelde het team van Bert Bouwer een paar tandjes bij, nog voor de pauze was het verschil door onder meer twee treffers van Tim Bottinga en een gestopte strafworp door Marco Verbeij verkleind naar 15-14. Het Aalsmeerse herstel trok zich na rust sterk door. Binnen een kwartier waren de verhoudingen met 17-23 totaal op z'n kop gezet, Green Park had een gat geslagen dat de thuisclub in het laatste kwart van de wedstrijd niet meer te boven kwam.


Frustratie
Door onder meer de ontketende Tim Bottinga (totaal twaalf keer raak), de sterk spelende middenopbouwer Remco van Dam, die eind dit seizoen waarschijnlijk stopt, wederom uitblinker Verbeij en het ijzersterke defensieve optreden met krachtmens Samir Benghanem in een belangrijke rol bezorgden Green Park de uiteindelijke 26-30 winst. Handbalminded Limburg werd opnieuw ondergedompeld in een mengsel van frustratie en chagrijn.


Final Four Weekend
De volgende tweestrijd met de aartsrivaal vindt mogelijk volgend weekend al plaats in Antwerpen waar de Final Four in de BENE-League wordt afgewerkt. Green Park speelt zaterdag de halve finale tegen Bocholt, het andere duel is Lions-Visé. Een dag later duel wordt om de derde- en vierde plaats en de finale gespeeld. Dinsdagavond 2 april reist Green Park wederom af naar Sittard voor de halve finale van het bekertoernooi. Die wedstrijd begint om 20.00 uur. Zaterdag 6 april is de tweede wedstrijd in de nacompetitie, om 19.15 uur in de Bloemhof tegen BEVO.


Stand play-offs:
Green Park 1-5
OCI Lions  1-4
Volendam   1-3
BEVO       1-2

(bonuspunten meegenomen uit BENE-League

Tekst Klaas Leegwater, foto

(advertentie)

Geen reacties

Add a Comment