Green Park houdt Visé onder de duim

Green Park heeft in de strijd om een ticket voor de Final Four zaterdagavond in de Bloemhof goede zaken gedaan. Twee speelrondes voor het einde van de reguliere competitie in de BENE-League versloegen de Aalsmeerse handballers de nummer twee van de ranglijst HC Visé BM met 35-31. In de hoogstaande en aantrekkelijke wedstrijd, die na het laatste fluitsignaal onverwachts ontspoorde, trok de landskampioen verdiend aan het langste eind. Vier ploegen zijn nog in de race voor de twee overgebleven plaatsbewijzen eind maart in Antwerpen.

De formatie van Bert Bouwer speelde tegen de Belgische topploeg HC Visé, al ruim geplaatst voor de Final Four, een van haar betere wedstrijden van dit seizoen. Goed geconcentreerd spel, sterke verdedigingslinie en offensief tot veel in staat. Hetzelfde gold voor de opponent die naar de Bloemhof was afgereisd om de hoge positie op de ranglijst, met pas twee genoteerde nederlagen, te onderstrepen.

Verschil knap weggewerkt
Gevolg was een een zeer aantrekkelijk en doelpuntrijk schouwspel. Want ondanks het goede defensieve spel van beide partijen werd er door de twee ploegen lustig op los gescoord. De aanvalslinie aan beide kanten floreerde. De ruststand van 19-19 sprak wat dat betreft boekdelen. Dertig minuten handbal waarin de bezoekers halverwege een voordelige marge van vier doelpunten opbouwden maar Green Park dus voor de thee het verschil knap had weggewerkt.


Tussensprint
In het tweede bedrijf ging de wedstrijd in eerste instantie opnieuw gelijk op. Een score rond de 40e minuut van Menno Selman (25-24), na de pauze regelmatig als cirkelloper in het veld terwijl de stevig gebouwde Samir Benghanem in die fase vooral verdedigend werd ingezet, was het startsein van een Aalsmeerse tussensprint naar 29-24. Met als belangrijk aandeel de derde en vierde benutte strafworp van Erik Blauw en goed keeperswerk van Mark Kooij.


Vaidas Trainavicius uitblinker
Green Park slaagde er richting het einde van de wedstrijd in de Belgen op voldoende afstand te houden al kropen de bezoekers een minuut voor tijd dichterbij tot 33-31. De zesde treffer van uitblinker Vaidas Trainavicius (34-31) bracht de definitieve en verdiende zege voor de Aalsmeerders binnen. Slotwoord noteerde Robin Boomhouwer met zijn zesde doelpunt.


Ruzie escaleert
Na het laatste fluitsignaal ontstond een flink opstootje rond Samir Benghanem en de Belg Adrien Cusumano. Beide spelers hadden het kort voor het einde al met elkaar aan de stok gekregen over vermeend onsportief gedrag van de Aalsmeerder. Na afloop escaleerde de ruzie, beide kemphanen gingen elkaar te lijf. Ook andere spelers en begeleiding begaven zich in de kluwen duwende en trekkende groep. Op beelden gemaakt door Green Park TV is niet goed te zien wie precies wat doet. Wel dat HC Visé-trainer Korneel Douven in het tumult onderuit gaat, coach Bert Bouwer van de thuisclub blijft op afstand.


Het slot van de BENE-League met nog vier kanshebbers voor twee plaatsen in de Final Four belooft uiterst spannend te worden. Door het verlies van LIONS bij Hurry Up en de overwinning van Volendam in België tegen Hasselt is het onderlinge verschil tussen nummer drie LIONS en nummer zes Volendam slechts twee punten. De beslissing zal waarschijnlijk vallen tijdens de laatste speelronde met onder meer op het programma: BEVO-Greenpark. Een week eerder (9 maart) spelen de Aalsmeerders uitwedstrijd bij Tongeren.

Stand:
Bocholt * 20-37
Visé *    20-34
Lions     20-25
Greenpark 20-25
Bevo      20-24
Volendam  20-23
* geplaatst voor Final Four

Tekst Klaas Leegwater 

Foto's vanaf boven: Nils Dekker haalt uit, Quinten Ouderland wurmt zich door de Belgische defensie, Vaidas Trainavicius scoort vallend en het opstootje met Samir Benghanem. Foto's Jaap Maars, zie de gallery onder de advertentie van H2 Makelaars voor meer foto's

(advertentie)

Geen reacties

Add a Comment