Green Park plaatst zich voor finaleronde

De handballers van Green Park Aalsmeer gaan vanaf eind mei in 'the best of three' op voor prolongatie van de landstitel. Het team van trainer Bert Bouwer veroverde dit weekend in twee thuiswedstrijden het ticket voor de finaleronde. Door de 31-24 winst zaterdagavond op Volendam en het 28-28 gelijkspel van maandagmiddag tegen Lions zijn de Aalsmeerders in de resterende twee duels onbereikbaar voor de huidige nummer drie Volendam. Welke ploeg de tegenstander wordt van de zwarthemden in de maximaal drie duels voor de titel is nog niet bekend, aartsrivaal Lions heeft op dit moment de beste papieren.



Het was gistermiddag tijdens de wedstrijd in de play-offs tussen Green Park en Lions letterlijk en figuurlijk een hete middag in de benauwde  

Bloemhof. Vooral in het laatste kwartier liepen de spanningen en emoties hoog op, beslist geen uitzondering in de confrontaties tussen beide 

handbalgrootmachten. De thuisclub die vanaf het begin van het duel het heft in handen nam, constant aan de leiding ging, leek af te stevenen op een overwinning maar kwam in het laatste gedeelte van de wedstrijd in het nauw.



Vanaf tien minuten voor tijd liep er bij een 27-23 stand, zand in de machine bij Green 

Park. Een paar keer dom balverlies, een rode kaart voor Menno Selman en tijdstraffen brachten het fel strijdende Lions dichter bij de thuisploeg. Daar kwam bij dat beslissingen van het arbitrale duo Van de Beek en Egberts tijdens de slotminuten veelal in het nadeel van de Aalsmeerders uitvielen.



Rode prent
De twee scheidsrechters hadden sowieso een hele kluif om het enerverende 
duel in goede banen te leiden. Veel uitgedeelde kaarten en tijdstraffen en niet altijd goed zicht op de gebeurtenissen om hen heen. Naast rood voor Selman kreeg in de eerste helft ook Green Park-speler Vaidas Trainavicius een rode prent uitgedeeld. Terecht overigens, de Litouwer sloeg na een schotpoging bewust in het gezicht van de Belg Pieter 

Strauven.



Discutabel
En tegen het einde met 28-27 en nog twee minuten speeltijd op het bord 
werd ook Samir Benghanem met rood naar de tribune verwezen, de Hagenees kon langs de kant zijn emoties niet onder controle houden bij een discutabel gegeven strafworp voor Lions. Doelman Verbeij, zaterdag tegen Volendam ziek en maandag nog maar half opgeknapt, in beide duels door goalie Mark Kooij prima vervangen, stopte in eerste instantie de belangrijke strafworp.



Het duo Van de Beek/Egberts zag echter vooraf Limburger Kai Feldmann een duw uitdelen aan Rob Jansen en floot af voordat Verbeij zijn redding kon verrichten. Daarom mocht Ivo Steins nogmaals aanleggen en nu wel de 28-28 eindstand aantekenen. Zo werd het vergrijp van Feldmann beloond met een benutte herkansing, dat was wrang voor Green Park. Pijn deed de remise tegen Lions niet voor de Aalsmeerders toen even later de uitslag Volendam-Bevo (31-23) bekend werd en twee speelronden voor het einde van de play-offs duidelijk was dat de ploeg van Bouwer zich over ruim een maand kan opmaken voor de 'best of three'.



Winst op Volendam
Op zaterdagavond had Green Park weinig moeite met Volendam. De ploeg uit 
het vissersdorp heeft in het recente verleden wel eens meer weerstand geboden dan het twee dagen geleden in de stijf uitverkochte Bloemhof 

(door het Jac Stammes Toernooi) liet zien. Na een 15-10 ruststand sloot Green Park het duel af met 31-24 winst.



Door de overwinning maandag op BEVO blijft Volendam, volgend seizoen getraind door de in Aalsmeer bekende Hans van Dijk, nog wel in de race voor de best of three. Over twee weken de volle buit op Lions en in het slotduel op 18 mei twee punten tegen Green Park is dan wel noodzaak. De ploeg van Portengen speelt aanstaande zondag 28 april de bekerfinale tegen Lions.



Stand play-offs:

GP/Aalsmeer  * 4-10

OCI-Lions      4- 7

Kras/Volendam  4- 5

Herpertz Bevo  4- 4

*Geplaatst voor finaleronde

Tekst Klaas Leegwater, foto's Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Hoekwater

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel