Greenpark Aalsmeer duwt LIONS opnieuw kopje onder

Green Park Aalsmeer is OCI LIONS voorbijgestreefd op de ranglijst van de BENE-League. Tijdens de vijfde speelronde versloeg het team van Bert Bouwer de Limburgse aartsrivaal met 28-24. In een totaal andere entourage dan vijf maanden geleden toen in een stijf uitverkochte sporthal zo'n achthonderd toeschouwers getuige waren hoe de Aalsmeerders de tiende landstitel veroverde, maakte beide kemphanen er zaterdagavond opnieuw een spannende en emotievolle pot handbal van, die pas in de laatste vijf minuten beslist werd.

De thuisclub, nog steeds zonder hoekspeler Robin Boomhouwer, begon wisselvallig aan het duel. Nerveus en slordig spel, de misser vanaf zeven meter in de beginfase van sterspeler Vaidas Trainavicius was daar een voorbeeld van. Pas na ruim twintig minuten met de stand 5-8 op het scorebord begon Green Park beter in haar spel te komen. Binnen zes minuten werd de achterstand omgebogen naar een 11-10 voorsprong.

Vervolgens verzuimde de thuisformatie in de eindfase van de eerste helft, met twee spelers van Lions op het strafbankje, de voorsprong te verruimen. In plaats daarvan kwamen de Limburgers terug tot 11-11 maar door een treffer van Tim Bottinga ging Green Park toch met 12-11 voorsprong de rust in.

Onsportief

Opvallend moment op weg naar de kleedkamer was de ferme schouderduw die Bottinga bewust uitdeelde aan Lions-trainer Mark Schmetz. Het was een

vergeldingsactie voor het onsportieve gedrag van de oefenmeester eerder in de wedstrijd. Schmetz duwde langs de zijlijn Bottinga in de rug waardoor de Aalsmeerder de toegeworpen bal door zijn vingers liet glippen.

In mei tijdens de return in de strijd om de landstitel haalde Schmetz hetzelfde 'geintje' uit bij Wai Wong die woedend reageerde. Ook nu werd de actie van Schmetz niet opgemerkt door de arbiters op het veld en achter de tafel. Bouwer ging direct bij de waarnemer verhaal halen over het onbestraft laten van het incident.

Eindspurt

In de tweede helft hield Green Park de Limburgers constant met klein verschil op afstand. Halverwege het tweede bedrijf leek de thuisclub met 20-16 een beslissende marge op te bouwen. Zoals zo vaak in het handbal kan in een mum van tijd echter alles veranderen. Een zwakke periode van de thuisclub bracht de stand tien minuten voor tijd weer in evenwicht, 20-20.

Vaidas Trainavicius gaf het startsein voor een sterke Aalsmeerse eindspurt. Eerst gooide de Litouwer uit een strafworp de 21-20 in de touwen en doordat doelman Marco Verbeij direct daarna op uitstekende wijze een Limburgse doelpoging onschadelijk maakte kon Trainavicius met een magnifieke lob de 22-20 aantekenen.

Uitblinker

Onder leiding van hoofdrolspelers Trainavicius en de uitblinkende Verbeij, in de slotfase drie geweldige stops, gaf Green Park de voorsprong niet meer uit handen en ging tenslotte met 28-24 goedgemutst de derde helft in. In opnieuw een verbeten duel Lions wederom verslagen. De Limburgers met veel chagrijn de bus in voor de verre terugreis, Green Park gestegen naar de derde plaats, drie punten achter koploper Achilles Bocholt.

Volgende thuisduel Greenpark Aalsmeer is zaterdag 10 november, de tegenstander is Volendam.

Tekst: Klaas Leegwater; Foto's: Jaap Maars (meer foto's in de gallery onder de advertentie)