Greenpark op koers voor Final Four

Met nog vier wedstrijden voor de boeg in de BENE-League, blijft Green Park Aalsmeer goed meedoen voor een plaats bij de eerste vier die recht geeft op deelname aan de Final Four, eind maart in Antwerpen.
 
Zaterdagavond hadden de Aalsmeerders tegen laagvlieger Sasja weinig moeite de punten in eigen huis te houden. Na een 13-6 ruststand stond er aan het einde van de wedstrijd 28-21 op het scorebord. Daarmee maakte het team van Bert Bouwer de misstap tijdens de heenwedstrijd in België (30-29) weer goed.

In de Bloemhof leek er aanvankelijk een zeer ruime overwinning voor de thuisploeg in de maak. Rond de 20e minuut een 10-3 voorsprong voor Green Park. Daarna wat zand in de machine bij de Aalsmeerders. Sasja voelde er echter niets voor zich in het bloemendorp te laten afslachten, met wat meer pit in de Belgische ploeg en door onzuiverheid in de afronding bij Green Park lieten de bezoekers het verschil niet verder groeien. Ruststand 13-6.

Elfde competitiewinst
In de tweede helft een zelfde beeld. De marge bleef steeds schommelen rond de zeven, acht doelpunten. Zo speelde Green Park zich moeiteloos naar de elfde competitiewinst. De formatie van Bouwer, met de hete adem van BEVO (een wedstrijd minder gespeeld) in de nek, op de vierde positie van de ranglijst. Koploper Bocholt is al zeker van deelname aan de Final Four, Visé heeft erg goede papieren. Green Park is samen met LIONS, BEVO en mogelijk nog Volendam in de race voor de overige twee plaatsen.

Aanstaande zaterdag de subtopper Volendam-Green Park. Willen de palingboeren nog een rol spelen bovenin is winst noodzaak. Het team van Bouwer kan in Volendam goede zaken doen. Na volgende week volgen er duels tegen het Belgische Visé (thuis) en Tongeren (uit). Als laatste duel mogelijk de beslissende confrontatie bij concurrent BEVO.

Contract verlengen
Green Park is de laatste weken erg actief op de transfermarkt. Na het binnenhalen van jeugdige talenten Pepijn Michielsen (Hellas) en Max de Maat (Quintus) maakte afgelopen week ook Hellas-speler Donny Vink (20) zijn overstap naar de landskampioen bekend. Alle drie de spelers willen 
zich graag onder Bert Bouwer verder ontwikkelen. Of dat betekent dat de oefenmeester zijn contract bij Green Park gaat verlengen zal binnenkort duidelijk worden. Bouwer laat weten: "Ik ga komende week met het bestuur rond de tafel zitten."

Het eerste en derde team van Green Park kwalificeerden zich afgelopen week voor de kwartfinale in het Bekertoernooi. De hoofdmacht schakelde met forse cijfers (17-36) het derde elftal van BEVO uit en Greenpark 3 won heel knap van eredivisieclub DFS Arnhem (29-20). Begin deze week de loting voor de kwartfinale. Green Park 1 tegen Green Park 3 behoort dus tot de mogelijkheden.

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Spelers Sasja hadden het nakijken tegen Green Park Aalsmeer; onder de advertentie van Waning nog meer foto's van de wedstrijd, in de gallery (fotografie: Jaap Maars).
 
(advertentie)

Geen reacties

Add a Comment