Groningen winnaar zeilwedstrijd

Mooi weer voor de strandliefhebbers betekende afgelopen weekend niet automatisch mooi weer voor de deelnemers van het Eredivisie Zeilen die hier tijdens de Westeinder Waterweek waren neergestreken. Het ontbrak nogal eens aan wind. Desondanks beleefden de liefhebbers van het evenement een spannend weekend waarbij het Groningse zeilteam VWDTP als winnaar uit het water kwam. Drie races wist dit team als eerste te eindigen.
 
Het damesteam van International Yacht Club Amsterdam werd tweede en regerend landskampioen Almere Centraal werd met slechts één punt achterstand derde.
 
Goede hoop
Woordvoerder namens de stichting Eredivisie Zeilen Alex Hoeve, kijkt met plezier terug op het evenement. "Dit was het derde jaar dat we onderdeel waren van de Waterweek en we hebben goede hoop dat we ook volgend jaar weer in Aalsmeer present zijn. De contacten en de medewerking met de gemeente zijn zeer goed en de nieuwe wethouder Robert van Rijn, die de prijzen uitreikte, heeft aangegeven dat hij zich hard wil maken voor een vervolg."
 
 
 
Prachtige locatie
In het Eredivisie Zeilen strijden toonaangevende watersportverenigingen van Nederland in moderne sportboten van het type J/70, beschikbaar gesteld door de organisatie. Zeilers hoeven daardoor alleen hun eigen zeilpak mee te nemen.
De bemanning wordt na iedere race op het water gewisseld. Het mooie aan de zeilwedstrijd op de Westeinderplassen is volgens Alex Hoeve dat het compact is. "De baan ligt heel dicht bij de kant waardoor de wisseling van bemanning snel verloopt en er veel wedstrijden gevaren kunnen worden. Maar ook voor het publiek is het daardoor goed te zien. De zeilers vinden Aalsmeer een prachtige locatie en de sfeer is hier altijd goed," aldus Hoeve die voor de eventuele volgende keer wel weer graag de speaker terug zou willen zien. Met live-commentaar wordt het volgens hem nog mooier om te volgen.

Het team van Zeilteam Westeinder kon dit weekend geen potten breken. Zij behaalden een achtste plek in de eindrangschikking met zeven punten achterstand op winnaar Groningen.

Eindstand Eredivisie Zeilen speelronde 3 2018 - Aalsmeer
1.    VWDTP (Groningen) – 21 punten
2.    International Yacht Club Amsterdam – 21 punten
3.    WV Almere Centraal – 22 punten
4.    WV De Meeuwen (Leeuwarden) – 23 punten
5.    Jachtclub Scheveningen – 23 punten
6.    WSV Giesbeek – 24 punten
7.    RR&ZV Maas & Roer (Roermond) – 25 punten
8.    Zeilteam Westeinder (Aalsmeer) – 28 punten
9.    KNZ&RV Muiden – 32 punten
10.WV Breskens 1e team – 33 punten
11.WV Uitdam – 33 punten
12.WS Heeg - 36 punten
13.WV Braassemermeer - 38 punten
14.WV Breskens 2e team – 45 punten
15.WSV Wolphaartsdijk – 48 punten

Foto's Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van  Hengelsport Aalsmeer

(advertentie)

 
 

Geen reacties

Add a Comment