Handballers Green Park verder in de zorgen

Het had zaterdag de wedstrijd moeten worden om uit de onderste regionen te komen. Het liep echter volkomen anders, al zag dat er daar de eerste twintig minuten niet naar uit. Het Aalsmeerse team kwam telkens op voorsprong maar had niet de kracht om door te drukken, zodat Hasselt na iedere achterstand van slechts één goal terug kon komen in de wedstrijd.

De 22e minuut van de eerste helft bleek een kantelpunt. Door slordig spel bij de gastheren liepen de Belgen in korte tijd uit nog voor rust naar een marge van drie doelpunten: 14-17.

In de tweede helft een Green Park dat geen schim meer is van de kampioensploeg van vorig seizoen. Door slecht verdedigingswerk en een hopeloos falende schutterij kon Hasselt de voorsprong simpel uitbreiden. Bijna alle schoten uit de hoeken troffen doel. Resultaat: een smadelijke 24-34 nederlaag. Het arbitrale duo floot zoals Green Park speelde en werd daar door aanvoerder Samir Benghanem en coach Bouwer na de wedstrijd op terecht gewezen, maar dat neemt niet weg dat het team de grote nederlaag geheel aan zichzelf te wijten heeft.

Uiteraard moet de formatie van Bert Bouwer, met de vele nieuwelingen, zijn draai nog vinden en is de start ieder seizoen niet optimaal, maar zoals er nu gepeeld wordt is een landskampioen onwaardig. De ploeg staat samen met Atomix uit het Belgische Haacht onderaan in de BENE-League met twee schamele punten.

Tekst en foto's: Jaap Maars (meer foto's in de gallery onder de advertentie van LJ de Vries.)