Handballers moeizaam naar winst

Op voorhand zouden de handballers van Green Park geen moeite moeten hebben met het lager geplaatste JMS Hurry UP uit het Drentse Zwartemeer. Niets bleek echter minder waar. In de eerste helft een volkomen gelijk opgaande strijd waarbij de opponent, zelf ook wisselvallig presterend, de Aalsmeerders keurig bijhield en telkens een achterstand van een tot twee doelpunten gelijk trok. Kort voor het einde van de eerste helft liepen de Aalsmeerders toch uit naar een 18-15 ruststand.

Het wederom zeer matig opgekomen thuispubliek ging er eens goed voor zitten en verwachtte een walk-over in het tweede bedrijf. Het tegendeel was waar. Hurry Up gooide er fysieke kracht tegen aan en nam zelfs heel brutaal een voorsprong van 21-23. Coach Bouwer ergerde zich aan het slechte spel van zijn pupillen en de wedstrijd liep uit op een foutenfestival. Mede door toedoen van de zwak leidende Belgische arbiters Cappa en Schreder.

Met nog slechts tien minuten op de klok herpakte Green Park zich nadat doelman Marco Verbeij enkele sublieme reddingen had verricht en Robin Boomhouwer weer ouderwets op dreef kwam met fraaie goals.

Ook Remco van Dam (foto hierboven) liet zich weer gelden en trof met zijn befaamde afstandschoten uiteindelijk acht keer doel. Eindstand 33-30.

Zaterdag treft de ploeg van Bert Bouwer in Limburg het sterke OCI-Lions en willen ze in de top mee blijven draaien dan moet er uit een ander vaatje getapt worden.

Foto's en tekst Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Watersportcentrum Vinkeveen Haven.