'Het kan nog een mooi seizoen worden'

Uitbundig werd zondagmiddag de 2-0 thuisoverwinning op DIOS in de kleedkamer gevierd. Eensgezind werd Daan Duizendstra benoemd tot 'man of the match' en letterlijk naar voren geduwd om een reactie te geven op de wedstrijd. Een terechte keuze, omdat de nog relatieve jonge Duizendstra (20 jaar) als rechtsback ijzersterk en aanvallend beslissend was met twee assists op de doelpuntenmakers Rik Verkuil en Indy van Koert.
 
Duizendstra: "Het was een verdiende overwinning, omdat we bijna geen kansen weg gaven en zelf veel kansen hebben gecreëerd; we hebben  goede zaken gedaan vandaag, zeker doordat Altior en Nicolaas Boys tegen elkaar gelijk speelden. Het kan nog een mooi seizoen worden."
 
Te fanatiek
Duizendstra zegt zelf wel lekker gespeeld te hebben en tevreden te zijn over het seizoen tot nu toe. "Uiteraard is mijn eerste taak om te verdedigen, maar daarnaast krijg ik van de trainer veel vrijheid om ook aanvallend mee te doen dat bevalt me goed. Ik baal alleen van de gele kaarten die ik tot nu toe heb gekregen. Dat komt omdat ik soms te fanatiek ben en me dan wel eens laat gaan tegen de scheidsrechter. Ik moet leren om rustiger te worden in mijn hoofd."
 
Duizendstra is al lange tijd een vaste basisspeler en door zijn verdedigende en aanvallende kwaliteiten een belangrijke schakel in het team van trainer Jesse Donker.
 
Door de overwinning van zondag staat Rkdes derde in de competitie en gedeeld eerste met Altior in de tweede periode. Komend weeekend is RKDES vrij en daarna volgen twee thuiswedstrijden tegen WVC en Bernardus.
 
Tekst Gerard van Schaik, foto's Jaap Maars
 
(advertentie)
 

Geen reacties

Add a Comment