Jeugdig VZOD komt net tekort

De Kudelstaartse korfballers van VZOD/FIQAS speelden zaterdag hun laatste veldwedstrijd. Dat deden ze voor eigen publiek tegen het hoger geklasseerde Sporting Badhoevedorp. Het verjongde VZOD gaf goed partij maar moest de punten toch aan Badhoevedorp laten: 13-15
 
De Kudelstaarters misten in het begin nog de scherpe focus waar Badhoevedorp deze al wel had. Dit resulteerde in een 0-4 tussenstand. Gelukkig was het Jeffrey Kunst, één van de drie talenten die uit de junioren overgekomen is, die uit een vrije bal het ijs brak voor de Kudelstaarters: 1-4. Deze goal werkte bevrijdend want Eric Spaargaren scoorde binnen een minuut van afstand de 2-4. 
 
VZOD leek wakker geschud, alhoewel een onoplettendheid in de verdediging 2-5 betekende. Een door Thomas van der Zwaard handig uitgelokte strafworp verzilverde hij zelf: 3-5. Badhoevedorp stelde hier weer twee goals tegenover voordat Van der Zwaard er een afstandsschot in knalde: 4-7. Een wat al te enthousiast ingesprongen verdedigende actie bij de korf werd slim omzeild en gelijk afgestraft: 4-8. Spaargaren benutte voor de rust nog een strafworp waarmee met 5-8 de kleedkamer opgezocht werd.
 
Uit de schulp
Coach Rob Visscher benadrukte nog om vanaf de start van de tweede helft wél scherp te zijn, maar dit kost het team nog wel wat moeite. De eerste goal was dan ook voor de gasten: 5-9. Net als bij aanvang van het duel kroop het team daarna wel uit de schulp en liet zien waar toe het in staat kan zijn. Van der Zwaard en talent Tessa Kunst knalden kort achter elkaar van afstand raak: 7-9. Een prettige opsteker en ook het talrijke publiek aan de Wim Kandreef ging er goed voor zitten. Maar in plaats van doorbijten en de aansluitingstreffer te maken wist Badhoevedorp tweemaal te scoren waarmee het verschil vier treffers werd. 
 
Kantelpunt
Toch toonde de blauw zwarte brigade opnieuw veerkracht. Dankzij treffers van Tessa Kunst, Thomas van der Zwaard en Jeffrey Kunst kwam de thuisploeg terug tot 10-11. Helaas wist VZOD dit kantelpunt niet door te trekken in Kudelstaarts voordeel.
 
Dat er rek in het team zit, stemt hoopvol voor de zaalcompetitie die voor VZOD 10 november begint met een uitwedstrijd tegen De Vinken. In de tot het voorjaar onderbroken veldcompetitie neemt VZOD de zesde plaats in van de acht deelnemende clubs.
 
(Bron: VZOD)
(advertentie)

Geen reacties

Add a Comment