KiKa Row-rondje Nederland brengt tonnen op

Na veertien weekenden en 1400 kilometer afgelegd te hebben, finishte zondagmiddag  The Vin op het Merwedekanaal in Utrecht om exact 17.00 uur. Het startschot van dit KiKa Row-rondje Nederland, bedoeld om geld in te zamelen voor kankeronderzoek, werd op 18 april gegeven door burgemeester Pieter Heiliegers van Uithoorn.

Een grootse ontvangst volgde bij het clubhuis van roeivereniging Viking waar The Vin, geëscorteerd door een groot aantal volgboten, uiteindelijk aanmeerde.  Initiatiefnemer Albert Vuil en echtgenote Loes zagen dit alles vol trots aan.

Indrukwekkend
Nadat alle boten in de stallingen lagen was het wachten op wethouder Lot van Hooijdonk voor het uitreiken van de cheque. Voor het zo ver was trad ex-kankerpatiënt Lisette op met een lied waarin ze vertolkte dat bij haar de kanker overwonnen was. Indrukwekkend was de ketting met kralen waarbij iedere kraal een behandeling voorstelde. 

Aansluitend overhandigde Lot van Hooijdonk de cheque aan Prof. dr. Marry van den Heuvel-Eibrink en Diana Mourissen (voorzitter RVB) van het Prinses Máxima Centrum. De cheque liet een bedrag zien van €322.269,78.

Dit werd vermeerderd door de Utrechtse roeiverenigingen Viking, Triton en Orca met een cheque ter waarde van €14.586,33. Geneesmiddelenbedrijf MSD-Nederland deed er nog een schepje bovenop met een toezegging van €21.996,01.

Een glunderende Albert Vuil bedankte tot slot iedereen die meegewerkt had aan dit project waarna iedereen zich massaal op de barbecue stortte.

Foto's en tekst Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Turf die spelbegeleiders zoekt.

(advertentie)

 

Geen reacties

Add a Comment