Met opgeheven hoofd verlaat Ruben WK

Met een eclatante overwinning op de nummers twee van de ranglijst, namen Ruben Spaargaren en zijn dubbelpartner Jef van Dorpe afgelopen weekend afscheid van het WK rolstoeltennis in Bemmel. De al geplaatste Argentijn Gustavo Fernandez en Brit Gordon Reid, werden in de laatste poulewedstrijd tot figuranten gedegradeerd.

Drie wedstrijden speelden Ruben en Jef samen op het WK. Drie maal werd het een lange driesetter die per stuk zo'n drie uur in beslag nam. Ze kwamen net tekort voor een halve finaleplaats waardoor de mannen voor de laatste poulewedstrijd geen enkele druk meer voelde en lekker vrijuit konden spelen. Waar dat toe kan leiden hadden ze vooraf niet verwacht. Fernandez en Reid hadden slechts twee games af hoeven staan in hun twee voorgaande potjes en waren duidelijk in de winning mood. Daar hadden Ruben en Jef geen boodschap aan. De eerste set was nog voor Fernandez en Reid maar daarna kwam de Hollands-Belgische tandem op stoom en pakte de wedstrijd met 3-6/6-3/6-2.

Een blije Ruben Spaargaren heeft samen met de 17-jarige Jef van Dorpe in het sterk bezette deelnemersveld duidelijk zijn visitekaartje afgegeven. "We hebben erg sterk staan spelen en laten zien dat we eraan komen," aldus de Aalsmeerder die de komende dagen aan een internationaal toernooi in Praag deelneemt. Samen met Neerlands nummer één Maikel Scheffers is hij daar als eerste geplaatst in het herendubbel.

Foto: still uit filmpje van de Uniqlo Masters

(advertentie)

 

 

Geen reacties

Add a Comment