Nacompetitie dreigt voor FCA Zaterdag

Eersteklasser FC Aalsmeer is na het twaalfde competitieverlies dieper in de problemen geraakt. Afgelopen zaterdag verloor het team van  Cor van Garderen kansloos met 4-1 van koploper DHSC. Roodgroenen zijn nu afgezakt naar de dertiende positie op de ranglijst, wedstrijden voor lijfsbehoud in de nacompetitie is met nog vier duels op de rol een reële optie.

In het vooraf al zeer lastige ingeschatte duel tegen het Utrechtse DHSC kwam de thuisclub zonder vijf vaste basiswaarden (schorsing en blessures) binnen de lijnen. Dit had duidelijk haar weerslag op het spel van de gastheren. Geen moment kwamen de Aalsmeerders goed in de wedstrijd, dat de bloemendorpers in ruim negentig minuten slechts een goede kans creëerde zegt alles over het de verhoudingen zaterdagmiddag aan de Beethovenlaan.

Door een blunder van doelman Nick van der Wiel kwam DHSC na ruim tien minuten spelen op voorsprong. Bij een vrije trap van Rodney Sneijder (broer van) stond de goalie verkeerd opgesteld en reageerde veel te laks. Kort na rust de 0-2 met opnieuw Sneijder als voorbereider. Rond de 75e minuut de definitieve beslissing van een wedstrijd die nooit een echte wedstrijd werd. Uit een vrije trap vanaf de rechterkant moest doelman Jeremaih Veldman, Van der Wiel was geblesseerd uitgevallen, zijn meerdere erkennen bij een kopbal.

Vijf minuten voor tijd redde Giliano Eijken de Aalsmeerse eer, op aangeven van Jordy de Groot schoof de aanvaller het leer van dichtbij langs doelman Niels Willemse. Slotwoord was evenwel voor DHSC dat de overmacht uitdrukte met een vierde treffer. Daarmee hield de koploper uit 1A de schade voor de thuisclub nog beperkt, de bezoekers kregen gelegenheid op een veel grotere overwinning.

De wonden likken voor FC Aalsmeer en snel de blik  op  het cruciale duel zaterdag tegen het Amsterdamse WV-HEDW, medekandidaat voor de nacompetitie. Nieuw verlies kan de formatie van Van Garderen zich niet permitteren, een driepunter kan de aangeslagen Aalsmeerders in de resterende drie duels nog juist op tijd op het goede pad brengen.

Zesde overwinning RKDES
RKDES is maximaal nog vier duels verwijderd van promotie naar de tweede klasse. De Kudelstaarters boekten in de tweede halve competitie de zesde overwinning van de zeven gespeelde duels. In Rotterdam versloeg de selectie van Kiri Kalaitzis rode lantaarndrager HOV/DJSCR vrij simpel met 5-2.

Al na dertig seconden moest de bediener van het scorebord in actie komen. Een afstandsschot van RKDES-middenvelder Roy Endhoven plofte in het net. De doelpuntenmaker was eveneens betrokken bij de 0-2, een handige steekpass op Indy van Koert gaf de clubtopscorer vrije doorgang naar verdubbeling van de voorsprong.

Door een tegentreffer kwam HOV/DJSCR kort voor rust onverwachts terug in de wedstrijd. Een paar minuten ver in de tweede helft brachten de bezoekers de marge weer op twee goals. Maarten van Putten knalde de bal op de paal, het terugspringende leer kaatste via de voet van een  HOV/DJSCR-speler over de eigen doellijn. Kort daarna  slaagde de thuisclub er opnieuw in de aansluitingstreffer achter doelman Wilbert Klijmij te krijgen.

RKDES realiseerde zich dat er een tandje bijgeschakeld moest worden de opponent definitief op de knieën te brengen. Dat gebeurde en werd de wedstrijd beslist door Robin van der Steeg (2-4) en wederom Indy Koert (2-5). Het nog ongeslagen RKDES stevent rechtstreeks af op promotie. Maandag tweede Paasdag ontvangen de Kudelstaarters DIOS uit Nieuw-Vennep.

FCA Zondag gelijk
Het zondagteam van FC Aalsmeer speelde in Hazerswoude 1-1 remise tegen koploper Bernardus in degradatiegroep 3C Laag. Jeroen Ezink zorgde vroeg in de wedstrijd voor een Aalsmeerse voorsprong. De vreugde voor de bezoekers was van kort duur, nog geen vijf minuten later scoorde de thuisclub de gelijkmaker.

In de rommelige en bepaald niet hoogstaande wedstrijd gebeurde er voor de rest vrij weinig. Nauwelijks kansen voor beide partijen, alleen door slordig spel en balverlies ontstonden er enkele gevaarlijke momenten. Gescoord werd er niet meer in het onaantrekkelijke duel. Het bleef bij 1-1.

FC Aalsmeer is gezakt naar de derde positie op de ranglijst met een punt achterstand op koplopers Bernardus en ESDO. Zaak voor de roodgroenen resterende twee duels winnend af te sluiten. Alleen de twee bovenste teams in de eindstand zijn zeker van lijfsbehoud. Nummer drie, vier en vijf krijgen een herkansing in nacompetitie. Eerstvolgende wedstrijd voor FC Aalsmeer is pas over vier weken, aan de Beethovenlaan tegen DRL.