Omniacup naar België, zilver voor Manon van der Ploeg

Zaterdag vond voor het vierde jaar in successie de Omniacup plaats. In De Bloemhof streden 113 ritmische gymnastes uit zes verschillende landen om de hoogste eer. De deelneemsters kwamen uit België, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Nederland en zelfs uit Letland. De soepel verlopen organisatie was in handen van productgroep Ritmische gymnastiek van SV Omnia. De hoofdprijs ging naar Laura Bijl uit België. Omniagymnaste Manon van der Ploeg werd tweede bij de senioren C.
 
De dag ging van start met de wedstrijd voor de prejunioren C (jaargang 2007-2008) waaraan vier meisjes van SV Omnia mee deden: Fenna van Dillewijn, Nine Wentzel, Sanne de Vries en Mandy Wei. Aangemoedigd door de rest van de vereniging moesten zij een oefening zonder materiaal en één met hoepel laten zien. Om als eerste categorie de vloer op te moeten geeft altijd extra spanning, maar de meisjes hielden goed hun hoofd koel.
 
Daarna was het de beurt aan de benjamins (jaargang 2009-2010). In deze groep zaten de niveaus A t/m C allemaal in één wedstrijd. Voor SV Omnia deden Yara van Dillewijn, Zoey van der Weele en Ilse Post mee met hun oefening zonder materiaal.
 
De ochtend werd afgesloten met een paar mooie demonstraties waarin de veelzijdigheid van de sport goed naar voren kwam. Vooral de oefeningen met de moeilijke materialen als lint en touw oogsten veel bewondering bij het publiek.
 
De wedstrijddag werd in de middag vervolgd met de allerkleinsten: de mini’s (jaargang 2011 t/m 2013. Daarin geen Omnia-meisjes, maar het leverde voor het publiek een fraaie plaatjes op. 
 
Divers
Geduld werd gevraagd voor de senioren A t/m C. Deze meisjes moesten een hele dag wachten tot zij aan de beurt waren. Geturnd werd met verschillende materialen en bij de oudere meisjes was de muziekstijl zeer divers. Van poëtisch tot stevige rockmuziek. De verscheidenheid aan muziekstijlen in combinatie met de uitvoering maakte de wedstrijd tot een boeiend schouwspel.
 
Voor SV Omnia kwamen in deze categorie Manon van der Ploeg, Fabienne Roof, de zusjes Edita en Anahit Oganisjan en Jikke van der Meer in actie. Voor Edita en Jikke was dit de eerste wedstrijd als senior en dat ging ze goed af. Ook de ervaren meisjes Manon en Fabienne lieten twee degelijke oefeningen zien. Anahit kwam als laatste in actie met alleen haar knotsoefening.
 
Veelzijdig en artistiek
Na alle mooie oefeningen van de senioren volgden nog enkele demonstraties. Ilse Huiskens en Lisa Vos sloten deze af met een baloefening waarmee zij lieten zien hoe veelzijdig en artistiek ritmische gymnastiek kan zijn. 
 
De lange wedstrijddag werd afgerond met de prijsuitreiking. Bij de senioren C eindigde Manon van der Ploeg op het podium met een mooie tweede plaats. Na de medailles waren er ook nog andere prijzen te verdelen zoals de titels Miss Grace, Miss Flex en Miss Elegance. Maar ook werd er een pechprijs en een aanmoedigingsprijs uitgereikt. Uiteindelijk kon er maar één gymnaste naar huis met de Omniacup: de gymnaste met de hoogste dagscore was dit jaar de Belgische Laura Bijl van Gym Haacht.
 
Bron: Omnia, foto's Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Waning Tweewielers
 
(advertentie) 
 

 

Geen reacties

Add a Comment