Ongelukkige nederlaag RKDES in topper tegen Altior

Behoorlijk teleurgesteld maar ook strijdbaar was Roy Endhoven na de 1-2 thuisnederlaag tegen koploper Altior. “Ik vond dat wij de hele wedstrijd de betere ploeg waren, maar wij benutten onze kansen niet en toen Altior 0-1 scoorde, werd er een overtreding tegen onze keeper gemaakt,” aldus de aanvoerder.

RKDES blijft tweede, maar de achterstand op de koploper is opgelopen tot vijf punten. Inderdaad had RKDES vanaf het begin de regie over de wedstrijd, maar zowel in de eerste als in de tweede helft waren de kansen niet besteed aan RKDES en omdat Altior halverwege de eerste helft wel scoorde, werd er gerust met een 0-1 voorsprong voor de bezoekers. Begin tweede helft verdubbelden de bezoekers de score. Overigens was het opmerkelijk dat de bezoekers van de scheidsrechter in oranjezwart mochten aantreden. Het verschil in kleur met het roodzwart van RKDES was bijzonder klein.

De verdiende tegentreffer van de Kudelstaarters viel vlak voor tijd. Een afstandschot van Rutger Spaargaren vloog over de Altiorkeeper in de rechterbovenhoek. De resterende tijd was echter te kort voor een tweede goal.

Zuur
Endhoven: “We hebben de tweede helft nog alles uit de kast gehaald om een doelpunt te maken, maar het was ons vandaag niet gegund. Het is natuurlijk zuur dat we op deze manier verliezen, maar we houden nog hoop op een goede afloop van dit seizoen. We moeten nog zeven wedstrijden en als Altior een keer verliest, is het verschil nog maar twee punten. Daarnaast zijn we nog in de race voor de nacompetitie.”

Volgende week speelt RKDES uit tegen FC Rijnland dat zondag van nummer drie Nicolaas Boys won. Ook dat belooft dus een pittig potje te worden voor de Kudelstaarters.

Aalsmeer Zondag
Aalsmeer Zondag, spelend in dezelfde klasse (3A) won opnieuw in een doelpuntrijk duel. Uit bij WVC werd met 4-3 gewonnen dankzij treffers van Joost van der Zwaard, Nick Sluijs, Alexander Goes en Elias el Hadji. Dankzij de winst stijgen de Aalsmeerder weer een oplaatsje op de ranglijst en staan nu stevig in de middenmoot. Volgende week speelt Aalsmeer thuis tegen ASC en over twee weken staat de uitwedstrijd tegen Altior op het programma. Misschien dat Aalsmeer RKDES een dienst kan bewijzen door de koploper wat punten af te snoepen.

Bloedeloos
De zaterdagvoetballers kwamen in het thuisduel niet tot scoren. De wedstrijd tegen Forum Sport eindigde in een tamelijk bloedeloze 0-0. Er was niet heel veel te beleven was de terechte conclusie van videocommentator Daaf Beuse. Maar trainer Cor van Garderen zei desondanks ‘superblij’ te zijn met het ene punt waarmee de ploeg boven CSW en Zwaluwen blijft. Klik op de link om de samenvatting en de interviews na afloop van de wedstrijd te bekijken.