Opnieuw forse nederlaag FC Aalsmeer zaterdag

Eersteklasser FC Aalsmeer gaat met een slecht gevoel de winterstop in. In de laatste wedstrijd van 2018 verloren de roodgroenen op eigen terrein met 4-2 van lijstaanvoerder ARC. De ploeg uit Alphen aan de Rijn maakte na een 1-1 ruststand kort in de tweede helft met drie treffers optimaal gebruik van de wanorde bij de defensie van de thuisclub. FC Aalsmeer na de vijfde competitienederlaag op de ranglijst  afgezakt naar de negende positie. De wedstrijd van FCA zondag tegen Sporting Leiden was vanwege sneeuwval afgelast. RKDES was vrij.

Voor de circa 150 toeschouwers kon de thuisploeg, met Daan Vaneman als debutant in centrum van de defensie, in de eerste helft nog goed tegenpartij geven. De eerste kansen waren voor ARC, de voorsprong voor FC Aalsmeer na acht minuten was daarom licht tegen de verhouding in. Aanvaller Martin Campbell joeg de bal schuin voor doel en vanaf achttien meter snoeihard langs de verbouwereerde doelman Aäron Balk in de touwen.

Aantrekkelijk duel
Ruim een minuut viel alweer de 1-1. Dwars door de verdedigingslinie van de Aalsmeerders kreeg Lionel Frederik ruimte voor ARC de gelijkmaker op het bord te zetten. Daarna tot de pauze een aantrekkelijk duel met aan beide zijden kansen op een voorsprong. Bij FC Aalsmeer was opnieuw Campbell dicht bij een doelpunt, zijn inzet belandde in het zijnet. Op slag van rust schoof ARC-er Stefan den Horder het leer centimeters naast.

Vaneman onwennig
In de tweede helft was FC Aalsmeer defensief de kluts kwijt. In het centrum acteerde Vaneman onwennig, Burak Sitil, na drie weken terug in de basis, zocht naar speelritme en rechtsachter Eder Delgado was een paar keer zijn tegenstander kwijt. ARC met het drietal sterke spitsen wist wel raad met de onachtzaamheid van de Aalsmeerders. Binnen een kwartier na rust was de stand naar 1-4 getild door goals van Luuk Samsom en tweemaal Robin de Heij.

In eigen doel
De ploeg van trainer Cor van Garderen, van wie waarschijnlijk deze week meer bekend wordt over wel of niet contractverlenging bij de club aan de Beethovenlaan, speelde vanaf 1-4 een verloren duel. Kort voor tijd kreeg de stand voor de roodgroenen een iets meer dragelijker aanzien, ARC-verdediger Timo de Graaf gleed na een lage voorzet van Campbell de bal in eigen doel.

Rol uitgespeeld
Na de fikse 5-0 afstraffing vorige week in Utrecht tegen DHSC was het verlies zaterdag tegen koploper ARC wederom een domper voor FC Aalsmeer. De rol voor de bovenste plek is voorlopig uitgespeeld van de eersteklasser, de formatie van Van Garderen kan de afwezigheid van een aantal geblesseerde belangrijke schakels niet goed opvangen. Met naar verwachting weer een grotendeels fitte selectie hervat FC Aalsmeer over vijf weken de competitie tegen BOL in Broek op Langedijk.