Opnieuw geen punten voor VVAalsmeer

Er moet een wonder gebeuren wil Aalsmeer de dans om degradatie uit de eerste klasse ontlopen. Wel gaat het elke week beter en zijn er kansen om drie punten te pakken. Ook tegen D.S.O. hetzelfde laken een pak. Talloze kansen om op voorsprong te komen en de wedstrijd te beslissen, maar Aalsmeer oogt als een tandeloze tijger: veel gebrul maar eenmaal voor het doel van de tegenstander produceert het niets.

De wedstrijd was als schouwspel niet verheffend. Het was winderig, koud en de teams bakten er weinig van. Haastig voetbal en dus veel fouten. De voetballer bij D.S.O. waar het allemaal om draaide was Houssain el Zeryouh. Deze oud-speler van Argon was bij elke aanval betrokken en vooral zijn snelheid was een sterk wapen. Zijn voorzetten en steekballen waren aan zijn medespelers echter niet besteed. Het waren alleen de corners die enig gevaar opleverden voor het doel van Ray Smidt. Het eerste kansje was voor Aalsmeer in de 18e minuut. Peter Neuvel schoot echter in handen van keeper Sven Wolsheimer. De doorgebroken Niels Schoonen werd op de 16 meter gestuit door thomas Harte, hetgeen hem geel opleverde. De vrije trap werd door Ray Smidt uit de hoek geslagen. Een levensgrote kans op een doelpunt in de 31e minuut kreeg Mark Ruessink die vrij door kon gaan op de keeper maar miste.

Persoonlijke fout
Mark Ruessink, Peter Neuvel, Indy van Koert en later ook Wesley van Schaik en Thomas Harte hadden de wedstrijd kunnen beslissen. De bal ging of naast of hoog over of het waren terugspeelballen op de keeper. Daardoor bleef de wedstrijd tot een kwartier voor tijd op 0-0. Een persoonlijke fout van keeper Ray Smidt die de bal in de voeten schoof van de tegenstander bracht D.S.O. wel heel makkelijk op 1-0. Met een rake vrije trap in dezelfde minuut was de wedstrijd gespeeld. Voor de statistieken werd het in de 92e minuut nog 3-0. Komende zaterdag 1 februari wacht W.V.H.E.D.W. aan de Dreef. Aanvang 14.30 uur. In de uitwedstrijd wist Aalsmeer drie punten te pakken. Die zouden zaterdag zeer welkom zijn voor de onderaan staande eersteklasser.

(Bron: Jack van Muijden)