RKAV verliest met 3-1 van De Meer

Het kan vriezen of dooien bij RKAV. Een keertje winnen, af en toe gelijk en de helft van de potjes verliezen. Zondag werd het uit bij De Meer in Amsterdam 3-1 voor de thuisploeg. Al met al blijft RKAV in het onderste deel van de ranglijst hangen. Het staat met een competitieoogst van 15 punten tiende, op veertien teams.

Maar dat zijn de cijfers. Belangrijker zondag was een zeer ongelukkig voorval op het veld, waarbij RKAV'er Nick Sluijs een minuut buiten westen raakte. De schrik zat er bij iedereen in. Sluijs ging naar het ziekenhuis, waar bleek dat er geen inwendige beschadigingen waren.

Afgekeurde RKAV-goal
Pech was er in het begin van de wedstrijd voor RKAV toen een loepzuiver doelpunt van Robert van Leeuwen werd afgekeurd. Aan de andere kant vielen twee echte goals, waarin  (eerste treffer) keeper Yannick Roosenboom en (tweede) Richard Melman een groot aandeel hadden.

Na de rust was het weer De Meer dat toesloeg. Ditmaal door een penalty te benutten, na hands van Rody Springintveld. Een kwartier voor tijd kon RKAV de eer nog redden. Het verre schot van Robert van Leeuwen was een beauty.

Zondag speelt RKAV thuis op het complex aan de Beethovenlaan tegen NFC. Aaanvang 14.00 uur.

Bron: Voetbal in Aalsmeer