Schoolvoetbal slot: Antonius pakt meeste prijzen

 

(Bevat 2 video’s) Het werd vrijdag een prachtige voetbalavond op het complex van RKDES. De finales van het jaarlijkse schoolvoetbal stonden op het programma en dat zorgde voor een ware climax van het evenement. Veel familieleden en klasgenootjes waren naar Kudelstaart afgereisd om de jeugdige voetballers aan te moedigen. 

Het was over het algemeen een zeer sportief verlopen toernooi met slechts hier en daar een kleine schermutseling. Dan ging het bijvoorbeeld over een bal die in de sloot belandde en waarbij zoveel tijd verloren ging dat de kans op de gelijkmaker verkeken was. Met name de jeugdige scheidsrechters hadden het soms zwaar. Wie ze vroeg naar wat het lastigste was van het fluiten, kreeg steevast te horen: de ouders of coaches die zich met het spel bemoeiden.
 
De poulewedstrijden om te bepalen welke teams er door mochten naar de halve finale waren deze vrijdag ongemeen spannend. Met name in een van de poules van de jongens groep 8 waren de verschillen minimaal en werd op basis van gescoorde doelpunten beslist welke twee teams zich plaatsten. 
 
Euforisch
De finale ging in deze catagorie tussen de relatief kleine school met de nieuwe naam Triade Hornmeer (voorheen De Wegwijzer) en de Jozefschool. Na een 1-1 eindstand moesten penalty’s beslissen wie toernooiwinnaar werd. De groen-witte Jozefschool nam de strafschoppen net iets beter waarna er bij het team euforische vreugde losbarstte. Teleurstelling was er bij Triade. Maar gebroederlijk werden er na afloop handen geschud en felicitaties, dan wel bemoedigingen uitgewisseld.
 
Meiden De Brug talentvol
Hoe werden de eerste prijzen verdeeld? Van de twaalf categorieën wist de Antoniusschool maar liefst vijf hoofdprijzen te bemachtigen. Met 53 deelnemende teams was de kans op een goed resultaat voor deze school ook wel het grootst. Knap was het van de relatief kleine school De Brug. Deze blijkt over een lichting talentvolle jonge dames te beschikken want zowel de meiden van groep 5 als groep 6 wonnen hier de titel. De andere winnaars hadden de prijzen netjes verdeeld: de Oosteinderschool pakte drie titels, Samen Eén, Jozefschool en de Oosteinderschool wonnen elk één keer. Triade Zuid en –Hornmeer, de OBS en de Graankorrel bleven verstoken van een hoofdprijs.
 
(lees verder onder deze video van dag 4)
 

Verbeterpunten
De organisatie had het dankzij de inzet van vele vrijwilligers prima voor elkaar. Waren er ook nog verbeterpunten? Wat ons betreft had er iets minder vaak en minder luid omgeroepen mogen worden en had de volumeknop van de muziek best een stuk lager gekund. Over het aandenken voor de 1600 spelertjes in de vorm van een kunststofpijp met een knipperlichtje erin, hadden we in het kader van duurzaamheid onze bedenkingen. Volgende keer gewoon maar weer een vaantje. 
 
Tekst Arjen Vos, foto’s Jaap Maars en Arjen Vos. Zie vooral ook de fotogallery onder de advertentie van Hengelsport Aalsmeer. Video’s Nick Nieuwendijk in samenwerking met Lotte Zethof en Jonas Ponsen.
 
De prijzen werden als volgt verdeeld:
 
Meisjes groep 8:
1 Samen Eén
2 Oosteinderschool 
3 Zuidooster3
4 Zuidooster2
 
Jongens groep 8
1 Jozefschool
2 Triade Hornmeer
3 OBS Kudelstaart
4 Samen Eén
 
Meisjes groep 7:
1 Antoniusschool
2 Jozefschool 
3 Antoniusschool
4 Samen Eén
 
Jongens groep 7:
1 Oosteinderschool
2 Jozefschool
3 Antoniusschool
4 Zuidooster
 
Meisjes groep 6:
1 De Brug
2 Jozefschool 
3 Samen Eén
4 Oosteinderschool
 
Jongens groep 6:
1 Antoniusschool
2 Antoniusschool
3 Zuidooster
4 OBS Kudelstaart
 
Meisjes groep 5:
1 De Brug
2 Oosteinderschool 
3 Jozefschool
4 Antoniusschool
 
Jongens groep 5:
1 Antoniusschool
2 Jozefschool
3 De Brug
4 Samen Eén
 
Meisjes groep 4:
1 Antoniusschool
2 Antoniusschool 
3 Oosteinderschool
4 Samen Eén
 
Jongens groep 4:
1 Oosteinderschool
2 Antoniusschool
3 Antoniusschool
4 Zuidooster
 
Meisjes groep 3:
1 Oosteinderschool
2 OBS Kudelstaart 
3 Jozefschool
4 Samen Eén
 
Jongens groep 3:
1 Antoniusschool
2 Antoniusschool
3 Jozefschool
4 Zuidooster

(advertentie)

Geen reacties

Add a Comment