Servische reuzen maatje te groot voor Greenpark Aalsmeer

De handballers van Greenpark Aalsmeer hebben in de tweede ronde van de EHF-Cup in de returnwedstrijd tegen het Servische Voyvodina opnieuw een nederlaag geleden. Na het 29-21 verlies vorige week in Novi Sad hield de ploeg van Bert Bouwer tegen de fysiek sterke opponent deze keer de schade beperkt tot 23-26. Voyvodina is hiermee door naar de derde ronde, de Aalsmeerders kunnen zich geheel concentreren op de BENE-League. Komende week in de Bloemhof zijn er topduels tegen Achilles Bocholt en OCI-Lions.

Leefde vooraf bij sommigen de gedachte dat de thuisploeg na het verlies in Servië nog kansrijk zou zijn voor een Europees vervolg, intern bij de Aalsmeerders wisten ze natuurlijk wel beter. Voyvodina, dat eveneens de eerste ronde mocht overslaan, heeft zeven buitenlandse spelers in de gelederen en mag met 47 gespeelde Europese duels een gelouterde club genoemd worden. Het team van trainer Boris Rojevic telt veel uit de kluiten gewassen spelers die gemiddeld boven de honderd kilo wegen. Daarmee vergeleken zijn de Aalsmeerders 'tengere jongetjes'.

Interessante partij
Daar stond tegenover dat de spelers van Green Park Aalsmeer behendiger, leniger en sneller waren. De twee verschillende speelstijlen leverde in de voor de helft uitverkochte Bloemhof een interessante partij handbal op. Voyvodina probeerde op halve kracht de thuisclub op voldoende afstand te houden, dat lukte maar deels. In de eerste twintig minuten ging de formatie van Bouwer heel goed mee in het spoor van de Serviërs. Pas vier minuten voor rust sloegen de bezoekers voor de eerste keer een gaatje naar drie goals, 10-13.

Green Park Aalsmeer gaf niet op, onverzettelijk bleef de thuisploeg ook na de pauze goed aankleven bij de sterke tegenstander. Lange tijd bleef na rust het verschil één doelpunt in het voordeel van Voyvodina. Rond de 50e minuut wisten de Aalsmeerders zichzelf te overtreffen door voor de tweede maal in de wedstrijd op voorsprong te komen. Een strafworp van Aalsmeerse sterspeler Vaidas Trainavicius bracht de 17-16 op het bord.

Afstand in slotfase
De acht, negen doelpunten verschil die de thuisploeg nodig had voor het bereiken van de derde ronde zat er bij lange na niet in, wel bleef het tot vijf minuten voor tijd uitermate spannend welk team deze avond met de overwinning de kleedkamer in zou gaan. Pas in de slotfase nam Voyvodina afstand, het leeg gespeelde Green Park Aalsmeer moest uiteindelijk buigen. Eindstand 23-26.

Het team van Bouwer gooide ziel en zaligheid in de strijd om voor eigen publiek de huid tegen de sterke Europese opponent zo duur mogelijk te verkopen. Daar slaagden de Aalsmeerders prima in. Ervaringen en leermomenten meenemen naar de BENE-League waarin de huidige landskampioen dinsdagavond (21.00 uur) thuis aantreedt tegen het Belgische Achilles Bocholt, de laatste twee jaar winnaar van de BENE-League en drie keer achtereenvolgend landskampioen. En zaterdagavond wacht opnieuw een thuisduel, tegenstander is dan OCI-Lions dat via een sensationeel gelijkspel in Oostenrijk tegen Alpla Hard zaterdag wel de derde ronde in de EHF-Cup bereikte.

Tekst Klaas Leegwater, foto's Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van  Businessclub FC Aalsmeer