Uitglijder FCA, zorgen voor RKDES

Opvallendste uitslag afgelopen weekend bij de regioclubs was de grote nederlaag van eersteklasser FC Aalsmeer. In Utrecht tegen het lager geplaatste DHSC ging de formatie van Cor van Garderen met 5-0 kansloos ten onder. Het onverwachte forse verlies was dik verdiend. RKDES speelde gelijk met 1-1 en FCA Zondag was vrij.

De zaterdagvoetballers hadden kennelijk hun dag niet. Vanaf het begin van de wedstrijd werden de Aalsmeerders afgetroefd door de ploeg van 'de Sneijders'. De thuisclub kreeg alle ruimte en gelegenheid om in het eerste half uur een beslissende 3-0 voorsprong te nemen.

Radeloos
Het antwoord van de bezoekers bleef uit. De roodgroenen maakten een radeloze indruk, konden niet omschakelen naar een offensief. FC Aalsmeer, dat zich de laatste weken in de brede subtop van 1A nestelde, kreeg over 90 minuten welgeteld twee kansen. Het kon de thuisploeg niet verontrusten, simpel liep DHSC verder weg naar 5-0. Een ferme tik voor FC Aalsmeer dat moet oppassen straks in de tweede seioenshelft niet slechts een bijrol te gaan vervullen. Winst aanstaande zaterdag tegen lijstaanvoerder ARC kan het team van Van Garderen weer op het juiste spoor brengen.

RKDES afgezakt
Ook derdeklasser RKDES heeft reden tot zorgen. Ondanks dat de 1-1 remise tegen lijstaanvoerder DIOS een redelijke prestatie was schieten de Kudelstaarters er op de ranglijst niets mee op. Met nog drie duels te spelen is het team van Kiri Kalaitzis afgezakt naar de zesde positie in groep Q1. Alleen de eerste zes teams stromen in deze halve competitie door naar de promotiepoule.

Tegen DIOS begon RKDES sterk. In het eerste half uur drie, vier goede mogelijkheden voor de thuisploeg. Lennart Kok kreeg de grootste doelkans, kort op doelman Rinse Klinkenberg kreeg de middenvelder de bal niet in het net. Dat lukte de koploper na ruim een kwartier voetballen wel. Met een schuiver in de hoek werd doelman Blokzijl verslagen.

Hoogstandje Van Koert
Acht minuten later scoorde Indy van Koert met een hoogstandje de gelijkmaker. Op aangeven van Lennart Kok en met de rug naar het doel mikte Van Koert met een slimme en perfect uitgevoerde beweging met de hak het leer hoog in de touwen. In het verdere verloop ontwikkelde zich een gelijkwaardige wedstrijd. Bij RKDES knalde invaller Jordy Vrolijk in de tweede helft op de paal, DIOS kreeg nog twee goede mogelijkheden. Doelman Blokzijl toonde zijn klasse.

Het bleef bij 1-1 aan de Wim Kan Dreef. In het nieuwe jaar vervolgt RKDES de race naar de promotiepoule. Veel puntenverlies kunnen de Kudelstaarters zich niet meer veroorloven.