Veldslag smet op voetbalweekend

Veel opwinding dit weekend bij wedstrijden van FC Aalsmeer. Zowel bij het zaterdag- als zondagteam liepen de emoties hoog op met als absoluut dieptepunt de onsmakelijke taferelen zondagmiddag aan de Beethovenlaan. Tegen het einde van het duel FC Aalsmeer-HDV (4-4), ontspoorde een vechtpartij in een veldslag waar diverse spelers bij betrokken waren.

Grootste boosdoener bij de matpartij was Haagse doelman Dani Theunissen die met twee forse trappen beukte op het lichaam van Aalsmeerder Mo Alaswad. Scheidsrechter Van Valen die volgens betrokkenen de gehele wedstrijd onvoldoende optrad tegen het ruwe Haagse spel, stuurde iedereen naar de kleedkamers en besloot even later tot einde wedstrijd, de arbiter negeerde daarmee een fiks aantal minuten extra speeltijd.

Reputatie
Tijdens het duel in de Hornmeer had FC Aalsmeer de grootste moeite spits Benito Bodmann in bedwang te houden. De faam van de veel scorende spits was de 23-jarige aanvaller vooruit gesneld, die reputatie maakt Bodmann in Aalsmeer meer dan waar. Driemaal schoot de Hagenees in het bloemendorp in de roos. Al in de tweede minuut lag de bal na een hard genomen vrije trap van Bodmann in de touwen achter doelman Pim Doeswijk.

Remi Pasternak bracht de thuisclub op gelijke hoogte waarna opnieuw Bodmann HDV op voorsprong zette. Bij het rustsignaal hadden de gastheren de tussenstand in hun voordeel omgedraaid. Een benutte strafschop van Alexander Goes en in de 44e minuut een doeltreffende kopbal van Pawel Kocon betekende 3-2. Bodmann zorgde kort na de pauze uit een penalty voor 3-3 en de Haagse topschutter speelde tevens een belangrijke rol bij de 3-4 van Raymond Witte.

Werk voor tuchtcommissie
De wedstrijd die wat betreft spelverhoudingen in evenwicht was kreeg een paar minuten voor tijd haar terechte 4-4 eindstand op het scorebord. Na een handige steekpass ronde clubtopscorer Jeroen Ezink beheerst af. Een afgekeurde treffer van HDV wegens buitenspel bij het ingaan van de blessuretijd zorgde voor een hoop irritatie bij de bezoekers. Wellicht mede daarom even later de totale ontsporing bij een aantal HDV-spelers. Werk voor de tuchtcommissie. Op de ranglijst in 3C Laag is FC Aalsmeer de koppositie kwijtgeraakt aan Bernardus.

ARC-FCA Zaterdag
Een dag eerder in Alphen aan den Rijn bij ARC-FC Aalsmeer geen vechtpartij maar wel veel rumoer. Na een verdiende voorsprong, doelpunt Junior Tiller in de eerste helft, ontstond halverwege het tweede bedrijf verwarring rond de gelijkmaker van Derek Prins uit een hoekschop. Voordat de corner genomen werd gaf leidsman Greveling toestemming voor een wissel bij FC Aalsmeer, de arbiter trok dit besluit in omdat het allemaal te lang duurde bij de roodgroenen. De defensie van de bezoekers was zodoende
niet op orde bij de hoekschop en Prins kopte prachtig raak. Felle protesten bij spelers en trainer Van Garderen uit het bloemendorp. Daarom geel voor Burak Sitil en na afloop ook voor Junior Tiller vanwege doormekkeren.

Teleurgesteld
Van Garderen kreeg na de wedstrijd rood voor hevig protesteren. De oefenmeester was ontstemd over de beslissing van de scheidsrechter, en zal tevens teleurgesteld zijn over het eindresultaat van zijn ploeg. ARC kwam namelijk tien minuten voor tijd op 2-1, opnieuw uit een hoekschop en wederom via het hoofd van Prins greep de thuisclub de zege. FC Aalsmeer blijft duidelijk in de gevarenzone van 1A bivakkeren.

Sporting Leiden – RKDES
Heel andere gevoelens aan de Wim Kan Dreef. RKDES heeft zondag opnieuw een stap gezet naar promotie. De roodzwarten wonnen de op papier moeilijke uitwedstrijd tegen Sporting Leiden. De aangeslagen concurrent in 3A Hoog, zonder de geschorste clubtopscorer Gökhan Yazici, had weinig stevig weerwerk op de lijstaanvoerder uit Kudelstaart. Via Roy Endhoven en goaltjesdief Indy van Koert kwam RKDES in de eerste helft verdiend op 2-0.

Stevig aan de leiding
Na de pauze kregen de bezoekers het moeilijker. Sporting Leiden poogde met lange ballen naar voren hun aanvalslinie aan het werk te zetten. Daarmee nam de druk op RKDES toe, maar gevaarlijk werden de gastheren op een enkel moment na niet. De koploper bleef vrij makkelijk overeind en verzuimde richting einde wedstrijd toen de ruimtes op het veld groter werden de 0-3 aan te tekenen. Niemand die daar na afloop bij de Kudelstaarters om maalde, wederom drie punten erbij. RKDES stevig aan de leiding, met nog vijf duels te spelen. Promotie naar de tweede klasse komt met de week dichterbij voor de selectie van trainer Kiri Kalaitzis.