Voetballers in mineur, FCA Zondag zakt naar onderste plaats

Eersteklasser FC Aalsmeer kreeg zaterdag in de topper tegen sv Huizen een tik uitgedeeld. De thuisclub, die bij winst goede zaken zouden doen voor de eerste periodetitel, verloor met 3-0. De roodgroenen waren in tegenstelling tot vorige week in Breukelen niet in goeden doen. Vooral in de aanvalslinie konden de Aalsmeerders geen potten breken. Domper wat dat betreft was het afhaken in de warming-up van spits Calvin Koster met een spierblessure.

De drie treffers van Huizen vielen alle in de tweede helft. De 0-1 kort na rust poogde FC Aalsmeer-trainer Van Garderen met enkele omzettingen en een dubbele wissel te repareren, de voorhoede bij de thuisformatie was deze middag echter onmachtig. Tegen het einde profiteerden de bezoekers optimaal van de ruimte die Aalsmeer achterin weggaf. Nog tweemaal kon Huizen toeslaan. Ondanks de 0-3 nederlaag behouden de Aalsmeerders door het verlies van koploper AFC nog een kleine kans op verovering van de eerste periodetitel in de eerste klasse A.

Vierde nederlaag FCA Zondag
Het zondagteam van FC Aalsmeer verging het een dag later op dezelfde locatie niet veel beter. De ploeg van trainer Marco Bragonje moest tegen SJZ het vierde competitieverlies incasseren. Kort na rust trok de thuisclub een vroeg opgelopen achterstand via Jeroen Ezink nog recht, maar daarna moest FC Aalsmeer definitief buigen. SJZ vertrok met de 2-1 winst naar Zoeterwoude, de roodgroenen zakken op de ranglijst van 3A terug naar de laatste positie.

RKDES Onherkenbaar
Ook RKDES bleef op zondag puntloos. Met de eerste competitienederlaag raakten de Kudelstaarters de leiderspositie in de derde klasse kwijt. De formatie van trainer Kiri Kalaitzis was tijdens de eerste helft tegen hekkensluiter MMO zichzelf niet. Onherkenbaar voetbal speelde de titelfavoriet voor de pauze in Hoogmade. Pas na rust kwam RKDES beter in haar spel en kreeg kansen om aan de leiding te komen. Doelpunten voor de bezoekers bleven echter uit, MMO slaagde er kort voor het eindsignaal wel in de enige en dus beslissende treffer op het bord te noteren. RKDES zakt hierdoor naar de tweede positie, Van Nispen is de nieuwe leider in de derde klasse (groep Q1).

Tekst Klaas Leegwater (voetbalinaalsmeer.nl), foto's Jaap Maars. Zie ook de gallery onder de advertentie van de ondernemersborrel.