Waterskiërs zien vlot opdoemen

Twee plaatselijke verenigingen ontvingen vrijdag een aanzienlijk bedrag uit de schatkist van het Schipholfonds. Tijdens de gebruikelijke feestelijke kwartaaluitreiking in het Schipholgebouw op de luchthaven, waren Waterskivereniging en de Handbalvereniging twee van de twaalf gelukkige partijen inde regio die een cheque kregen overhandigd.

De Waterskivereniging deed een aanvraag voor een vlot. De steiger die naast het clubhuis op het Surfeiland ligt, is volgens de leden van de club niet geschikt. Het is vooral de hoogte die vervelend is voor de lage speedboten waarmee gevaren wordt. Daarbij zijn de schuine palen en dwarsbalken die uitsteken allesbehalve handig voor deze tak van sport.

Vlot in zicht
Met behulp van een vlot, dat laag bij het water ligt, kunnen de boten er zonder kans op schade aanmeren en er is bovendien altijd plaats omdat het vlot eigendom wordt van de vereniging zelf.

Het gewenste vlot kost in totaal 13.071,50 euro. Het vlot kan per blok gekocht worden en kan steeds worden uitgebreid tot de beoogde afmeting. Het Schipholfonds stelt niet het hele bedrag beschikbaar maar met de 5.250 euro komt de club een heel eind. Helemaal nu ook het Rabobank Coöperatiefonds een toezegging heeft gedaan van een bedrag van soortgelijke hoogte, komt het vlot binnen handbereik.

Talenten in krachthonk
Green Park Aalsmeer kreeg een cheque van 3.954,54 euro om de talentopleiding van extra materialen te voorzien.Een groep van in totaal 25 talenten gaat naast de gebruikelijke trainingen in de hal extra trainen waarvoor het krachthonk de aangewezen plaats is. Ook de andere jeugdleden van de vereniging mogen gebruik maken van het krachthonk. Om optimaal aan de spieren te werken heeft de vereniging materialen nodig als dumb-bells, schijven, halterstangen, een balancetrainer, en een loopband. Het bedrag dat is aangevraagd, werd door het bestuur van het fonds gehonoreerd. Namens de club nam René Romeijn de cheque in ontvangst.

Foto's: (boven)de uitreiking van de cheques door Schipholfondsbestuurders Heleen Kuijten en Annemariecke Schneider met tussen hen in de drie leden van de waterskivereniging Gaby Kitseroo, Juultje van der Leden en voorzitter Gaby Copini, foto onder: René Romeijn met de cheque. Foto's en tekst Arjen Vos

(advertentie)

 

 

 

Geen reacties

Add a Comment